10 mai 2012

9 mai, zi cu triplă semnificaţie pentru poporul român






În evoluţia multimilenară a poporului român, evenimentele de la 9 mai 1877 şi 9 mai 1945, precum şi Ziua Europei se înscriu ca momente glorioase ale luptei românilor pentru libertate, unitate şi independenţă. Sărbătorirea zilei de 9 mai este pentru poporul nostru un prilej de îndreptare a gândurilor pline de recunoştinţă către generaţiile de luptători şi eroi pentru dreptate socială, libertate, unitate şi independenţă.

Biblioteca Comunală Mădăras împreună cu GPN Mădăras au desfăşurat activitatea intitulată „Şi noi suntem europeni”.
Copiii de la grădiniţă au discutat cu doamnele educatoare despre UE. Au aflat care sunt simbolurile europene (drapelul, moneda, imnul şi Ziua Europei) şi au primit câteva informaţii despre fiecare.
Eu le-am pregătit fişe cu drapelul Europei pe care ei să le coloreze. Am discutat cu ei despre culoarea drapelului şi despre stelele aşezate în formă de cerc şi care simbolizează perfecţiunea. Le-am mai spus că numărul stelelor (12) nu are legătură cu numărul statelor membre (27). Copiii au colorat fişele pe care le voi expune în bibliotecă alături de alte materiale referitoare la UE, la Războiul pentru Independenţă şi la 9 Mai 1945.

                                                                                     Bibliotecar
Aristan Marinela

4/4 Friends-Să onorăm senectutea

Activitate de voluntariat desfășurată in data de 5.04.2024 la Căminul de bătrâni din Poiana Tășad unde trăiesc 27 femei și bărbați, peste ...

Wikipedia

Rezultatele căutării