6 mai 2012

Lecturi de weekend 15




Desenul reprezinta coperta volumului Momo de Michael Ende .Cartea aparuta in 1973,a fost tradusa si tiparita in Romania prin 1991.

Este o poveste pentru oameni mari, o poveste despre timp si calitatile lui.

Se vorbeste despre timpul magic si despre timpul adultului activ, pe care nu il mai putem controla in goana fara de sfarsit a zilelor . Putem recunoaste in carte propriile limitari si greseli . Chiar daca oamenii cenusii nu au venit sa ne faca vizite protocolare informandu-ne despre importanta economisirii timpului, cumva obiectivul lor a fost atins. Timpul economisit in activitati facute repede, fara dragoste , nu mai aduce nimanui bucurie, doar o oarecare siguranta financiara.


Stilul cartii ne poate duce in eroare, forma de poveste ne poate face sa credem ca este o carte pentru copii. Copiii nu o vor putea intelege, ei nu au astfel de probleme - o vor putea intelege adultii care isi amintesc de spatiul si timpul magic al copilariei , si in prima jumatate a carti vor intelege care e drumul inapoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării