17 iulie 2012

Lecturi de weekend 17

Copilul 44 , Autor Tom Rob Smith, editura, Paralela 45
            Va e dor de Rusia Stalinista?
            Daca cineva a uitat cum a fost , sau doreste sa simta teroarea regimului comunist de la inceputuri, il invit sa citeasca aceasta carte.    
           Autorul fiind american, stampila aplicata romanului este cea de bestseller, avem un happy end asigurat si loialitate nationala frumos descrisa.
          Mai avem in naratiune traume din copilarie care duc la formarea viitorului ucigas in serie ; avem si crimele in serie , un pic de aventura  cu urmariri si mai avem si o poveste de dragoste.


Totdeauna cand termin o carte ma intreb cu ce m-a  imbogatit, a fost un timp in care am trecut prin alte vieti cu folos sau nu?
Acum nu stiu ce sa raspund! Exista carti de fictiune din care prinzi niste principii si desprinzi o idee  de genul " faceti ca ei," sau " nu faceti ca ei" si exista carti care  desfasoara o actiune  foarte aproape de realitate; atat de aproape incat o simti posibil repetabila in  proximitatea ta.
Cu toata aventura si intriga politista nu m-am simtit confortabil sa citesc aceasta carte: este vorba despre descrierea arestarilor de noapte, despre celulele inchisorilor fara speranta, despre torturile care te faceau dintr-un simplu veterinar,  spion, iar pe stapanii animalelor ingrijite, cei mai mari dusmani ai sigurantei nationale. Este vorba despre prietenii turnatori, familia pentru care nu conteaza decat supravietuirea individuala.

Sunt aduse in actualitate niste vremuri  care sper sa nu le mai cunoasca nimeni pe pielea lui.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării