15 noiembrie 2012

„Povestea şcolii mele – 1990-2012” - Liceul teoretic Aurel Lazar


În data de 15 noiembrie 2012,  la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea, a avut loc  evaluarea activităţii „Povestea şcolii mele” din cadrul proiectului „Trecutul de lângă noi. Istoria orală a comunităţii locale”. Cu această ocazie, echipa locala de proiect a liceului coordonata de prof. dr. Livia Ghiurcuţa, a organizat:
-un scurt moment artistic susţinut de grupul „Florile primăverii”;
- prezentarea activităţii “Povestea şcolii mele” prin intermediul istoriei orale – echipa de elevi a proiectului lăzărist;
-Prezentarea lucrării “Poveste şcolii mele” -prof.dr. Livia Ghiurcuţa.
Mulţumim coordonatorilor proiectului de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca – manager executiv Lavinia Stan şi conf. dr. Ionuţ Costrea, pentru onoarea care ne-o fac de a fi alături de elevii şi profesorii liceului nostru
 

            Proiectul „Povestea şcolii mele 1990-2012”, demarat în luna mai 2012, face parte, începând cu anul şcolar 2012-2013, din proiectul educativ „Oradea-centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie”, propus spre a fi cuprins în CAE.
            Rezultat al participării la proiectul „Trecutul de lângă noi. Istoria orală a comunităţilor locale”, organizat Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, activitatea  a fost cuprinsă şi în proiectul „Arc peste timp - 1918-2012” realizat în parteneriat cu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, ambele din municipiul Oradea.
            Prin publicaţiile „Lăzăriştii” şi „Foaie de istorie”, prin pliante şi bannere, fiecare dintre cei implicaţi am încercat, şi credem că am şi reuşit, să ne facem cunoscut efortul pe care l-am depus deopotrivă:  elevii din grupul ţintă şi profesorul coordonator.
            Lucrarea, care poartă acelaşi nume cu activitatea demarată în luna mai 2012, a fost publicată în format electronic pe blogul Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai” Oradea, pe site-ul http://historia-aurellazar.wikispaces.com/File+de+Istorie+Local%C4%83 şi urmează pe www.istorielocala.ro şi didactic.ro.
De asemenea, proiectul a fost prezentat cadrelor didactice ale liceului reuşind să atragem, astfel, pentru data de 15 noiembrie 2012, cadrele didactice care să ne fie alături: prof. Luminiţa Zamfira Vînturache, prof. Fetea Violeta şi prof. Negru Emilia,  precum şi elevii celor trei clase din care a fost format grupul ţintă  (clasele a XI-a C, a XI-a D şi a XII-a B).
            Activitatea nu va înceta odată cu data de 15 noiembrie 2012, ci dimpotrivă. În data de 19 noiembrie 2012, cu ocazia concursului judeţean „Avram Iancu în conştiinţa neamului”, se va prezenta activitatea derulată de elevi prin proiectul „Povestea şcolii mele” participanţilor la concurs. În luna decembrie, pe baza istoriei orale, se va realiza „Masa rotundă” dedicată zilei de 1 Decembrie 2012 în parteneriat cu Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” din Oradea, Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” din Oradea şi Uniunea Femeilor Române din Oradea. Cele mai importante activităţi vor avea loc însă, anul viitor: a). grupul ţintă va continua activitatea de intervievare a celorlalte persoane importante pentru cultura educaţională a acestui liceu; b).  în data de 12 februarie 2013, cu ocazia zilei liceului nostru, va fi lansată lucrarea „Povestea şcolii mele”; c). la sfârşitul lunii martie 2013, cu ocazia Simpozionului Naţional Oradea-centru cultural şi spiritual european. Cultură şi civilizaţie, având ca temă „Oamenii de lângă noi”, lucrările care vor fi prezentate cu această ocazie vor fi alcătuite prin intermediul interviului ca metodă de investigare.


Aveti mai jos textul integral.

Povestea scolii mele(1) from Biblioteci Bihorene

 http://www.bihon.ro/elevii-de-la-aurel-lazar-au-spus-povestea-scolii-lor/1204500
 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării