27 noiembrie 2012

Curs de bazele serviciilor de biblioteca 2012


In perioada 21-23 noiembrie 2012, a avut loc Cursul de Bazele Serviciilor de Biblioteca pentru bibliotecari
din: Tulca, Tinca, Rosia, Bratca si trei bibliotecari din 3 locatii ale Bibliotecii Judetene.
Traineri au fost Cristina Acs și Paul Zot.

Echipa prezentă a fost foarte activă și interesată, fiecare dintre cei prezenți având deja experiențe reușite în lucrul cu publicul din comunitatile lor.
Toate patru bibliotecile si-au reluat activitatea după o pauză de ani de zile. Renovarea lor, redeschiderea de către primărie și echiparea de către programul Biblionet a adus un aflux foarte mare de public și de inițiative.
Acestă reușită contrazice prejudecata - nu se mai citeste, bibliotecile nu mai au sens.
Un pic de modernizare și personal interesat schimbă in bine lucrurile.

In aceste conditii de interes sporit am putut discuta si despre alte resurse pe care bibliotecarii le pot utiliza atunci cand au o gama foarte diversa de public.
Am vorbit despre resursele cu acces deschis si am facut o cautare in cateva site-uri pentru  a demonstra utilitatea acestui tip de informatie. Linkurile recomandate sunt pe pagina de resurse.

O alta resursa care poate fi folosita cu incredere este pagina bibliotecilor bihorene de pe Slideshare - pagina in care am adunat materiale prezentate in cursul anilor de colegi la diferite evenimente si care pot fi refolosite sau pot constitui sursa de inspiratie pentru alte activitati si prezentari.

Un alt subiect de discutie a fost cel legat de recuperarea traditiilor locale. Portalul de istorie locala este foarte bun pentru a aduna aceste initiative mai ales atunci cand in procesul de culegere a materialelor au fost implicati si bibliotecaii locali.

coordonator Biblionet Bihor, Delia Pantea

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării