26 ianuarie 2013

24 ianuarie -Arc peste timp

Elevi de la liceele orădene "Aurel Lazăr" și "Onisifor Ghibu" au participat joi, 24 ianuarie 2013, la sărbătorirea a 154 de ani de la Mica Unire din 1859, eveniment organizat la Biblioteca Județeană "Gheorghe Șincai" Bihor în cadrul proiectului "Arc peste timp". 

În prezența conducerii instituțiilor organizatoare, s-a vorbit despre însemnătatea momentului, elevii prezentând lucrări și eseuri istorice  dar și momente artistice, inclusiv o scenetă de teatru.  

Proiectul se ]nscrie ]ntr-o serie de proiecte scolare, educationale propuse de Liceul "Aurel Lazar" care au ca scop- exploarea istoriei locale, crearea de parteneriate intre diferite scoli , acomodarea elevilor cu studiul individual si de grup, cu crearea de materiale stiintifice pornind de la material documentar gasit in Biblioteca Judeteana.


Obiectivele au fost atinse, in lunile oiembrie si decembrie grupuri de elevi au studiat in salile de lectura ale secíeie de carte veche, cautand materiale si referinte cat mai vechi, au pus cap la cap informatiile, au facut materiale in ppt pe care le-au prezentat cu ocaziazilei de 24 ianuarie.

 Un alt rezultat al proiectului a fost  editarea  minipublicatíei ARC PESTE TIMP, care semnaleaza inceputul colaborarii intre cele doua scoli.

















Elevii au avut emotii. Vorbitul in public, sustinerea prezentarilor, si sceneta prezentata au aratat colegilor lor  din public si celorlalti oaspeti prezenti  ca se pot face multe cu un pic de munca, colaborare si respect fata de carte si invatatura.
Felicitari doamnelor profesoare care i-au coordonat: Livia Ghiurcuta si Rodica Ivan.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării