16 ianuarie 2013

Cu „Luceafărul poeziei” în noul an in Salonta




                                                                                                                                       În cadrul parteneriatului cu doamnele învățătoare Grecu Mirela (clasa a II-a) și Cioară Claudia (clasa a III-a) de la Colegiul Național „Arany János“ și Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta, am organizat o activitate comună și o expoziție de carte la aniversarea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu.
Folosindu-ne de mijloacele tehnice oferite prin Programul Biblionet, am audiat câteva versuri și melodii interpretate de artiști consacrați.
După o prezentare în powerpoint a vieții și activității poetului, elevii au recitat cu însuflețire poezii cunoscute și îndrăgite de ei. A fost amintită și prietenia dintre „bădia Mihai“ și Nică (Ion Creangă).
Elevii ne-au demonstrat cunoștințele lor din istoria literaturii, enumerând și câțiva reprezentați de seamă ai literelor românești: Tudor Arghezi, Vasile Alecsandri, Mihail Sadoveanu, Ioan Slavici.
În semn de mare prețuire pentru poet, copiii au realizat ecusoane reprezentând portretul lui Eminescu și au realizat pliante cu versuri din care ne-au dăruit și nouă, în amintirea activității desfășurate.


Bibliotecar- Rugina Irina

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării