30 aprilie 2014

Târgul GAUDEAMUS, la Oradea


Oradea, cea mai nouă destinaţie pe harta GAUDEAMUS Radio România.

Începând cu acest an, Municipiul Oradea va fi gazda unui eveniment cu totul special, dedicat în exclusivitate cărţii şi educaţiei: Târgul GAUDEAMUS, a cărei primă ediţie va avea loc între 7 şi 11 mai, în incinta unui pavilion expoziţional amplasat pe platoul de la intrarea Casei de Cultură a Sindicatelor.
Ediţia orădeană a evenimentului este organizată de Radio România (Centrul Cultural Media Radio România, echipa Gaudeamus) în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea.
Târgul GAUDEAMUS Oradea este cea mai nouă componentă a unui proiect de anvergură naţională iniţiat şi derulat de Radio România sub denumirea de Programul LECTURA. Obiectivul prioritaral proiectului este susţinerea pieţei de carte din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional, derulate de 20 de ani sub sigla GAUDEAMUS.
Palmaresul întregului Program cuprinde în prezent 79 de târguri organizate în Bucureşti (Târgul Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură şi Târgul GAUDEAMUS Carte Şcolară), Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Mamaia, Târgu Mureş, Sibiu şi Braşov (reunite în Caravana GAUDEAMUS), peste  2.180.000 de vizitatori şi circa 8.600 de evenimente editoriale.

Ediţia pilot a Târgului GAUDEAMUS Oradea în cadrul Caravanei GAUDEAMUS, va aduce în faţa publicului o ofertă şi un concept prin care organizatorii îşi propun să câştige, încă de la prima încercare, inimile şi încrederea vizitatorilor, astfel încât evenimentul să devină în scurt timp un reper al vieţii culturale a oraşului.
Din oferta ediţiei 2014, menţionăm acum doar: cărţi pentru toate vârstele şi gusturile (ficţiune contemporană, memorii şi jurnale, biografii, volume de poezie, artă, gastronomie, timp liber, studii academice şi de specialitate în diferite domenii, de la psihologie şi psihanaliză la economie şi ştiinţe exacte, manuale de limbi străine etc.) - pachete şi oferte promoţionale;
- Tombola Gaudeamus, destinată publicului va fi derulată pe baza buletinelor pentru „Votul Publicului”, procedură prin care vizitatorii vor stabili câştigătorii Trofeelor GAUDEAMUS, aleşi din rândul expozanţilor;
- Lectura şi frumuseţea vor fi premiate la GAUDEAMUS Oradea! Concursul Miss Lectura premiază cea mai frumoasă cititoare a Târgului!
- proiectul „Cărţile se întorc acasă” care constă în constituirea unui fond de carte, prin donaţii provenind de la expozanţi şi vizitatori, în beneficiul unor biblioteci din zona rurală care nu au primit de mult timp fonduri pentru achiziţii.
- În premieră, olimpicii internaţionali din această zonă a ţării vor fi invitaţii de nota 10 ai unui Târg GAUDEAMUS, în cadrul proiectului derulat la nivel naţional de Radio România, sub denumirea Invitaţi de nota 10: Olimpicii României. Această iniţiativă îşi propune să facă vizibile performanţa şi competitivitatea învăţământului românesc şi să premieze elevii cu rezultate de excepţie la olimpiadele internaţionale pluridisciplinare!
Evenimentul este organizat de Radio România în parteneriat cu Primăria Municipiului Oradea.

Vă invităm să vizitaţi Târgul GAUDEAMUS Oradea!


ORGANIZATORII



______________-


Cu doamna Scarlat , cu cartile care vor pleca spre Rabagani,

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării