16 ianuarie 2015

Luceafărul Culturii Naționale





Aniversarea a 165 de ani de la nașterea Luceafărului Culturii Naționale, Mihai Eminescu, a fost sărbătorită și la Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta, în colaborare cu doamna prof. Dehelean Florica de la Colegiul Național „Teodor Neș“ din localitate.
Sub îndrumarea doamnei profesoare, elevii clasei a IV-a A au prezentat viața și activitatea poetului și ne-au încântat cu frumoasele versuri recitate. Au fost însoțiți și de câțiva părinți, care au fotografiat momentul.
Le-am prezentat un material realizat în power-point cu multe imagini și cu câteva informații în plus. După aceea, am arătat elevilor și câteva cărți din colecția bibliotecii: diferite ediții de poezii, basme, lucrări despre Eminescu, cărți cu lucrări de artă inspirate din poeziile marelui poet.
„Eminescu este un om al timpului modern ...“ afirma criticul literar Titu Maiorescu. Cu toate că opera lui datează de aproape un secol și jumătate, universul liric eminescian are o actualitate estetică de necontestat.
Opera lui rămâne mereu vie şi puternică prin valorile ei adânci de cugetare şi expresie.

                                                           Rugină Irina,

                                                        bibliotecar responsabil

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării