11 ianuarie 2015

"Şoricelul şi iarna"

Joi, 11 decembrie 2014,  la filiala noastră s-a desfăşurat a doua acţiune în cadrul proiectului de parteneriat educaţional „Poveştile şi poeziile copilăriei”, acţiune la care au participat elevii clasei a VI-a de la Şcoala cu clasele I – VIII nr. 2 Livada de Bihor şi preşcolarii de la grădiniţa cu program normal din aceeaşi localitate (localitate bihoreană ce face parte din comuna Nojorid).
Prima oară au sosit elevii clasei a VI-a, ce s-au aflat pentru prima oară într-o filială a bibliotecii judeţene „Gheorghe Şincai”. Ei au fost foarte curioşi să vadă cum e organizată o bibliotecă cu caracter enciclopedic, au pus tot felul de întrebări, câţiva s-au şi înscris la bibliotecă, după care au susţinut un mic program artistic cântând câteva colinde specifice perioadei sărbătorilor de iarnă. Elevii clasei a VI-a au fost însoţiţi în această vizită de trei părinţi şi doamna profesoară Anca Lascu. Dedesubt puteţi urmări un mic film cu una din colindele cântate de aceşti copii.

La câteva minute după sosirea elevilor, la filiala noastră au ajuns şi copiii grupei mijlocii de la Grădiniţa cu program normal din Livada de Bihor, copii care de asemenea au susţinut un mic program artistic, ei au recitat şi ne-au prezentat câteva desene ce ilustează o poezie numită „Şoricelul şi iarna”, poezie scrisă chiar de educatoarea lor (ce i-a însoţit bineînţeles în această vizită), doamna profesoară Ioana Potra. Dedesubt puteţi urmări o mică prezentare powerpoint a acestei vizite, prezentare realizată tot de doamna profesoară Ioana Potra, plus un filmuleţ ce prezintă momentul recitării poeziei de aceşti copii talentaţi.

A doua zi, vineri, 12 decembrie 2014, am realizat şi o expoziţie cu desenele create de aceşti mici artişti preşcolari, expoziţie ilustrată prin pozele de mai jos.






















 

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării