17 ianuarie 2016

Evaluarea primului an al Clubului de poezie de la Filiala Dacia

Odată cu prima întâlnire din anul 2016 am hotărât să facem o evaluare a celor 12 intâlniri ale clubului  Întâlnirile de miercuri  din 2015 de la Filiala Dacia.

Clubul de poezie se adresează adulților, pensionari, scriitori d epoezie sau proză, iubitori de cultură , și dornici de exprimare într-un cadru primitor și intim.

In data de 13 ianuarie 2016 am aplicat un mic chestionar celor 23 de persoane prezente la întâlnire.

Membrii clubului sunt persoane cu vârste între 45 și 83 de ani, majoritatea femei, majoritatea pensionari.
1 persoană are -45 de ani, 3 sunt  intre 50-60 de ani, 6 sunt intre 60 și 70 de ani, 11 sunt între 70 si 80 de ani,  doua persoane sunt peste 80 de ani.
14 sunt cu studii medii, 9 sunt cu studii superioare,  20 sunt femei si trei sunt bărbați.

Din acestia doar 7 au participat constant la toate întâlnirile , 6 au participat la mai mult de jumatate și 10 doar la câteva . Intr-adevăr a fost o medie de 10 persoane  per intâlnire pe parcursul anului 2015.
Întrebati cum s-au simțit la întâlniri, 3 au bifat  bine, 18 foarte bine, iar 2 persoane au bifat că nu se simt confortabil atunci când trebuie să ia cuvântul.

Întrebați cum se implică în derularea activității am avut răspunsuri multiple, 7 persoane citesc din creațiile proprii, 7 se pregătesc pentru temele propuse, 14 participă la discuțiile libere.
Lectura dincreațiile proprii este completată cu prezentări de carte, lectură din poezia unor poeți locali contemporani, lectură pe tema dată din clasici români, discuții despre reviste literare, si am avut ciar concursuri literare pe parcursul anului.
Discuțiile libere sunt complexe și sunt în relație cu tema zilei și alunecă cu ușurință în aria socialului, a educației, a condiției persoanelor de vârsta a treia....

Putem menționa că dintre cititorii creațiilor proprii 2 persoane au avut rezerve la început, cam jumatate de an au fost doar participanți și abia din iunie  au adus spre lectură creațiile proprii și s-au implicat în discuții.

La întrebarea :Cum doriți să mergem mai departe cu Clubul de poezie?
13 persoane au răspuns că formatul este bun , nu trebuie schimbat.
5 au spus că ar trebui dezvoltat si 8 au oferit sugestii de dezvoltare. În mare acestea au fost:
- Să vorbim despre poeți români și să fie prezentate  și date biografice.
- Să abordăm teme din poezia internațională, să invităm alți poeți.
-Să pomenim în fiecare lună pe cei care au aniversarea in luna respectivă, poezie si date biografice
-Să mediatizăm mai mult cenaclul.

Cenaclul a primit ca evaluare finală- nouasprezece de  10, doi de 9 și un 8.
O medie foarte bună, fără a fi însă perfecți!
Felicitări echipei.
Mulțumiri participanților.




Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării