18 ianuarie 2016

MIHAI EMINESCU ȘI ZIUA CULTURII NAȚIONALE


LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „TEODOR NEȘ“ SALONTA


                Au trecut sărbătorile și vacanța de iarnă a elevilor, care și-au reluat activitatea. Prima aniversare culturală importantă a noului semestru este aniversarea Luceafărului poeziei românești, Mihai Eminescu și totodată și a Culturii Naționale, la 15 ianuarie.
         Biblioteca Municipală „Teodor Neș“ Salonta a fost gazda a două activități dedicate acestei zile.



         Doamna prof. înv. Toma Daniela a susținut o oră de limba română cu elevii clasei a IV-a D. a Colegiului Național „Teodor Neș“. La început elevii au avut de completat un rebus. Cine a răspuns corect la întrebare a putut să completeze rândul respectiv, ca în final să se contureze numele poetului. Elevii au răspuns la întrebări privind viața lui Eminescu. A urmat un moment poetic. Au recitat multe poezii și un fragment din Luceafărul. Ne-au prezentat și desenele lor, special pregătite pentru această aniversare. O elevă a interpretat foarte frumos cântecul „Fiind băiet păduri cutreieram“. Eu le-am pregătit un material în power-point și am prezentat câteva informații în plus față de ceea ce s-a rostit în prima parte a întâlnirii noastre. Fiind și Ziua Culturii Naționale am pus la dispoziția lor și câteva albume de pictură ale marilor artiști români. La final doamna învățătoare le-a oferit câte o diplomă de participare în memoria acestei zile aniversare.
         Tot în aceeași zi ne-au pășit pragul și elevii clasei a IV-B., de la același colegiu, însoțiți de doamna prof. înv. Herpuț Mărioara. Ei s-au pregătit cu cântece pe versurile lui Eminescu. Le-am prezentat și lor materialul pregătit, au răsfoit și ei cu interes albumele de pictură și au împrumutat cărți pentru viitoarea lor oră de limba română.
         Ambele clase au fost însoțite și de câțiva părinți și de doamna bibliotecară a Colegiului Național „Teodor Neș“ Salonta, prof. Popescu Dorina.



                                                                           Irina Rugină
                                                                  bibliotecar responsabil


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării