19 septembrie 2017

Workshop pe tema promovării lecturii - Goethe Institut

In perioada 6-7 noiembrie 2017 a.c., Institutul Goethe din Bucureşti va găzdui un workshop de două zile privind promovarea lecturii, organizat în parteneriat ANBPR-ABR-ABRM. 
La acest workshop vor lua parte cca 20 de persoane, bibliotecari din România şi Republica Moldova, dar și colaboratori ai Goethe Institut din țară, care activează în biblioteci publice, au responsabilități în domeniul promovării lecturii și sunt interesați de mijloacele moderne de impulsionare a consumului de carte și de activitățile specifice și campaniile de lectură în sens larg.
Invitatul special al acestei ediții va fi doamna Sigrid Fahrer, care  împărtăși participanților despre munca pe care o desfășoară la "Stiftung Lesen" (Fundația pentru Lectură din Germania) - https://www.stiftunglesen.de/meta/englisch/.
Accentul principal se va pune pe dezvoltarea de strategii pentru implementarea unei campanii de promovare a lecturii la nivel național.
Din partea ANBPR, ca partener al Goethe Institut în organizarea acestui atelier, sunt invitați să participe 6 reprezentanți, care sunt rugați să se înscrie la adresa anbpr_ro@yahoo.com până cel tarziu  miercuri, 20 septembrie, prin trimiterea unui email cu Subiectul: Înscriere Workshop Goethe Institut - 6-7 noiembrie 2017, care să conțină CV-ul Europass al candidatului și o Scrisoare de motivație din care să reiasă experiența anterioară în domeniul promovării lecturii și argumentele pentru care această participare ar aduce plus-valoare în dezvoltarea de noi campanii de profil.
Persoanele interesate trebuie să îndeplinească  următoarele condiții: 
  • Să fie membri ANBPR de minimum 5 ani;
  • Să fie bibliotecari calificați, angajați ai unei biblioteci publice;
  • Să aibă experiență în derularea de activități de promovare a lecturii;
  • Să fie preocupate de mijloacele moderne de realizarea a campaniilor de promovare a lecturii la nivel național;
  • Să nu fi participat la edițiile anterioare ale workshop-urilor organizate de  către Goethe Institut.
Persoanele selectate să participe trebuie să se asigure că dețin acordul directorului sau al conducerii autorității finanțatoare pentru această deplasare.
Participanții din afara Bucureștiului vor beneficia de decontarea costurilor de transport și cazare din partea Goethe Institut.
Așteptăm candidaturile dvs.
Echipa ANBPR

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării