16 noiembrie 2017

Monografia orasului Marghita

Monografia a aparut la Editura Primus din Oradea, in anul 2007 . Este o lucrare lucrare bine documentată , care reflectă toate ascpectele vietii locuitorilor de pe aceste plaiuri, începând cu anul 1216, când localitatea a fost atestată pentru prima dată.

Colectivul de autori este format din: Nicolae Gal, iniţiatorul şi coordonatorul lucrării, profesor în Oradea, şi un grup de cadre didactice din Marghita: prof. Aurel Nandra, prof. Moise Ilieş, prof. Ovidiu Puşcaş, înv. Patriciu Birta şi prof. Mihai Maghiar. Autorii lucrării s-au străduit să oglindească cât mai fidel istoria localităţii, viaţa oamenilor din acest colţ de ţară, români, maghiari, romi, evrei etc., care convieţuiesc în armonie.


In ultimii ani am urmarit in monografii prezentarea bibliotecii, si in foarte putine am gasit cateva cuvinte, si acelea neesentiale , amintind doar existenta la un moment dat a acestei institutii.

In monografia Marghitei capitolul care vorbeste viata socio-culturala,  bibliotecii ii este dedicata o pagina, cu subtitlul activitati cu cartea.
Sunt amintiti cei care au lucrat de-a lungul anilor aici ca bibliotecari- Szilagy Stefan  in 1950.Huh Ecaterina, Heim Ecaterina,  dupa 1970 Dunai Olimpia, Maria Labau, Lucia Rus, Florica Ciordas, Maria Gila, Margareta Nanadra si Cseke Edit, care este si acum in activitate.

In memoria colectiva biblioteca ramane doar o institutie adresata copiilor, spre deosebire de Casa de cultura  careia ii sunt dedicate mult mai multe pagini...








Semințele schimbării - EPALE 2024

EPALE - Electronic Platform for Adult Learning in Europe, Platforma Electronică Europeană pentru Educația Adulților ne invită să răsfoim  ...

Wikipedia

Rezultatele căutării