4 noiembrie 2017

lecturi de weekend 85

MELVIN BURGESS ,Decizie mortala, apărută în 2015 la  Editura: RAO



Melvin Burgess  și-a construit reputația ca și scriitor britanic care scrie despre și pentru  adolescenți.
Cartea de față imaginează  un moment revolutionar declanșat de  existența unui drog mortal pe care adolescenții l-au luat in masă . Orașul fierbe, mișcările de stradă zguduie administrația, o grupare de radicali numiți Fanatici amenință să pornească o revoluție, iar tinerii sunt cuceriți de un nou drog: Moartea. Tinerii doresc ceva mai bun, dar cu siguranță nu pot defini acel ceva mai bun.

Adam , baiatul din zona săracă și Lizzie prietena lui din lumea bună, încearcă să găsească puncte comune pentru iubirea lor.

Ajuns în fața unui moment în care el Adam trebuie să devină susținătorul familiei apare ăn el dezamăgirea și  teama de o viată dedicată caștigarii celor necesare pentru zilei de maine.În acest context ia drogul ucigaș .
Drogul îi mai asigură viața pentru 5 zile, situație în care Adam își face lista cu ultimele dorințe:
Indragostire
Sex cu multi parteneri.
Sa bea sampanie pana nu mai poate.
Sa consume droguri.
Sa conduca o supermasina
Sa omoare pe cineva.
Să facă ceva care sa intre in istorie.
Sa moara pe Hinmalaya.

Moartea, în acest caz  îi va oferi o săptămână de extaz total, apoi o moarte rapidă.  



Cartea are un stil lipsit de orice idee morală-  e ca și cum ar fi fost scrisă de un adolescent pentru care clipa are importanță totală, viitorul nu există, educația e neesențială iar scopul vieții e sa facă sex cu cât mai multe fete.

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării