7 septembrie 2019

Lecturi de weekend 113


Autor: Brene Brown
Titlu: Curajul in salbaticie
Editura: Curtea Veche, Colectia Biblioterapie
An de aparitie: 2018 




Înființată în 1998 ca o editură concentrată în special pe lucrări din domeniul dezvoltării personale,   Curtea Veche Publishing s-a impus   în ochii cititorilor români datorită colecțiilor de business, literatură motivațională, educație financiară și socială, segmente pe care este lider de piață.
Atrag atenția colecțiile : 

  • literatură universală contemporană (Byblos), 
  • terapie familială și de cuplu (Familia la Curtea Veche), 
  • științe sociale și politice (Constelații și Actual),
  • psihologie (Biblioterapia), 
  • sănătate și nutriție (Să fii sănătos) etc.

Alegerea cartii pentru lectura a fost determinata de titlu ,Curajul in salbaticie si de colectia in care editura a incadrat cartea- biblioterapie.
Imi imaginam o carte de aventuri , de supraviețuire în natura.
M-am inselat doar ca formă nu ca fond . 
Este o carte care cauta in jungla sociala curajul de a supraviețui în forma ta umană originală, fără compromisurile pe care le cere societatea pentru a te integra în tiparele stabilite. 



Cartea aduce în atenție un personaj Maya Angelou, și căteva versuri ale ei care își găsesc  interpretarea în paginile cărții.


Ești liber doar atunci când îți dai seama că nu aparții nici unui loc anume ,ci tuturor- locul tău este pretutindeni. Prețul e mare. Recompensa e uriașă.
Maya Angelou (Marguerite Annie Johnson; n. 4 aprilie 1928 – d. 28 mai 2014)Poetă, Activistă pentru drepturile omului, dansatoare, producătoare de film, producătoare de televiziune, dramaturgă, regizoare de film, autoare, actriță, profesoară
E foarte frumos descrisă diferența între apartenență și integrare de către niște elevi de clasa VII-a
Apartenența înseamnă să fii undeva unde vrei să fii și unde ești dorit.
Integrarea însemnă să fii unde vrei să fii , dar celorlalți nu le pasă dacă ești  sau nu.
Drumul prin viață, cel spre mine însumi e în singurătate , prin sălbăticie , pentru că, așa cum încheie autoarea ” eu sunt sălbăticia” 

Fragmente din carte  pot fi lecturate și online  

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării