Odata cu sosirea toamnei si a zilelor reci si ploioase, Biblioteca "Baile Felix" va aduce in atentie cateva titluri interesante despre cum sa avem la dispozitie confortul dorit in casa.
A doua parte a cărţii „Izolarea termică a locuinţelor“ vă dezvăluie în detaliu simplitatea executării unei izolaţii termice corecte pentru locuinţa dumneavoastră, mai veche sau în curs de ridicare precum şi caracteristicile principale ale multor materiale specifice aflate în comerţ.
Energia solara devine un domeniu de interes si patrunde din ce in ce
mai mult in vietile noastre. Probabil ca esti interesat de modalitati
eficiente in care poti folosi in acest moment energia solara. Vei gasi
in aceasta carte informatii importante, ce te vor invata pas cu pas cum
poti exploata la tine in gospodarie aceasta sursa permanenta de energie.
A venit timpul sa redescoperim virtutile lemnului ca materie prima pentru producerea de energie! Dar sa nu uitam ca trebuie sa apelam la un aparat bun, pe care sa il utilizam corect.
Emmanuel Carcano ne explica toate conditiile pe care trebuie sa le respectam pentru a asigura arderea eficace si ecologica a lemnului, in urma caruia nu apar poluanti periculosi: un aparat performant, un cos conceput corect, utilizarea de lemne foarte uscate, ventilatia, etc.
Autorul face o trecere in revista a diverselor tipuri de combustibili pe baza de lamn dar si a aparatelor: sobe cu lemne, sobe masive, sobe cu incalzitor, sobe cu granule, centrale, punandu-va la dispozitie si desene tehnice, tabele comparative, sfaturi privind legislatia si adrese utile. Recomandari cu privire la alegerea si utilizarea aparatului in functie de spatiul care trebuie incalzit si de stilul de viata, completeaza informatiile din carte, impreuna cu o serie de cazuri reale, reprezentative, intalnite atat in cladiri noi, cat si in cele vechi.
Cuptorul cu lemne isi castiga din ce in ce mai multi adepti, deoarece mancarea pregatita in cuptor este pur si simplu delicioasa. Dincolo de gustul preparatelor, ceea ce ne atrage si mai mult spre folosirea cuptorului cu lemne, este versatilitatea de care da dovada: cu ajutorul cuptorului cu lemne se pot pregati preparate la gratar. De asemenea, este utilizat pentru a fierbe, a coace, a praji sau a afuma diferite feluri de mancare. Noi ne propunem prin intermediul acestei carti sa oferim fiecarei persoane care are in gradina sa un cuptor cu lemne, un ghid simplu si usor de inteles, cu instructiuni incepand de la construirea si zidirea corecta a cuptorului cu lemne si pana la prima incalzire, respectiv utilizarea ulterioara a acestuia.
Pe cat de simplu, pe atat de genial este modul de functionare al cuptorului, iar utilizarea lui este ca o joaca de copii, daca se respecta timpul de preincalzire, precum si timpul si temperaturile de coacere. In aceasta carte veti gasi pentru fiecare reteta un tabel care ilustreaza cu exactitate timpul de coacere necesar. Retete delicioase, special concepute pentru cuptorul cu lemne (reteta de paine, pizza, etc.) fac aceasta carte indispensabila pentru oricine are un cuptor cu lemne. Va invit sa savurati delicateste pregatite in cuptorul cu lemne!
Cartea contine 296 pagini ilustrate color in format 200 x 270 mm. Sub denumirea generica Circuite electrice in casa si imprejurimi se ascunde o serie impresionanta de lucrari de cablare necesare atat in interiorul locuintelor si a anexelor gospodaresti cat si in spatiile de plimbare,mai generoase sau mai restranse,menite sa ne aduca liniste in putinele clipe de ragaz pe care ni le mai poate oferi tumultul in continua crestere de intensitate al zilelor pe care le traim.
Alaturi de circuitele clasice,pornind de la montarea tabloului principal si,apoi, a coloanelor principale care vor alimenta prizele si corpurile de iluminat se adauga gama bogata a noilor dotari electrocasnice ce se fac din ce in ce maI prezente in locuintele noi dar nu numai. Racordarea la reteaua de electricitate a multor tipuri de electrocasnice: uscatoare,spalatoare de vase,supraincalzitoare de apa,masini frigorifice,hote de bucatarie si ventilator pentru intreg imobilul,incalzire prin radiatie,incalzire prin podea,detectoare de fum,senzori de miscare cu alarma,sonerii interfoane,contoare de timp,termostate,antene,telecomenzi,iluminatul exterior la tensiune scazuta,iluminat piscine si SPA, automatizarea intregii locuinte,protectie la descarcari electrice etc. Pentru montarea tuturor acestor consumatori va sunt oferite schemele de legaturi,dimensionarea cablurilor,materialele cele mai indicate. Toate insotite cu exemplificari foto-color,facute pas cu pas.
Poate că visaţi la un atelier vast, cu o gamă largă de scule şi accesorii ce v-ar permite să întreprindeţi 1 001 de activităţi. În realitate, totul depinde de spaţiul de care dispuneţi... zidărie, tâmplărie, întreţinerea şi recondiţionarea uşilor, a ferestrelor sau a plafoanelor, placarea pereţilor sau a podelelor, izolaţie, instalaţii şi încălzire, electricitate, restaurarea mobilei, ancadramente, perdele, draperii... o carte practică, pentru toţi cei care se hotărăsc să îşi construiască, să îşi renoveze sau să îşi decoreze o locuinţă.
Acesta este un ghid de bricolaj, un indrumator pentru toti cei care doresc sa repare singuri prin casa, pentru toti amatorii si pentru cei care vor sa devina maistri in bricolaj.
Sunt prezentate nenumarate sfaturi si trucuri pentru a putea repara cu succes diferite lucruri prin casa sin in jurul casei, sfaturi insotite de 1000 de fotografii colorate spre exemplificare.
Pe parcursul a 160 de pagini veti descoperi raspunsurile si solutiile la cele mai frecvente intrebari si probleme legate de bricolaj.
Unele sfaturi se refera la mijloacele si posibilitatile de asigurare, ajutandu-va sa descoperiti si sa evitati rapid sursele de pericol ce pot aparea in timpul muncii. Unele sfaturi sunt incadrate in culoare pentru ca dumneavoastra sa puteti afla dintr-o singura privire uneltele si pasii importanti de lucru.
Prin indrumatari oferite pas cu pas, veti putea repara cu succes chiar si unele defecte si avarii mai neobisnuite.
Sfaturile tehnice de lucru sunt profesionale si garanteaza succesul in bricolaj, asa incat munca va va face placere.
Sa te apuci, de unul singur, de construirea unei scari elegante in propria locuinta pare ceva foarte riscant, nu?
Lecturati, chiar si in fuga, paginile cartii „Construirea si montarea scarilor“ si va veti convinge ca aveti la dispozitie suficiente date si idei pentru a va apuca imediat de treaba!
Bricolajul este un hobby care s-a raspandit in zilele noastre printre milioane de oameni. Fie ca este vorba de o cladire veche pe care dorim sa o reconditionam sau de constructia noastra ridicata din temelii, cu putina indemanare si un bagaj minim de cunostinte putem atinge rezultate uimitoare in micile reparatii sau la renovarea si infrumusetarea locuintei.Sa construiesti pe cont propriu e si foarte distractiv: putem sa urmarim zilnic progresul propriei activitati si sa admiram rezultatele. Putem economisi multi bani implinindu-ne singuri dorintele, renuntand la ajutorul meseriasilor, a caror prestanta este, uneori, dezamagitoare.
Magazinele si targurile de specialitate ofera amatorilor toate uneltele si materialele necesare. Dar instrumentarul si entuziasmul nu sunt suficiente: este nevoie de o pregatire temeinica si de cunostinte despre lucrarea pe care urmeaza sa o intreprindem.
Cartea „Construirea si montarea scarilor“ prezinta exact aceste cunostinte, punand cititorilor la dispozitie sfaturi care si-au dovedit deja utilitatea in mii de cazuri. Fiecare operatie este ilustrata pas cu pas si explicata.
Incadrarea lucrarilor in grade de dificultate este folositoare pentru calcularea timpului si efortului care vor fi investite. De asemenea, cartea „Construirea si montarea scarilor“ va va ajuta sa evaluati necesarul de instrumente si bani.