16 octombrie 2020

Siguranta si confort in perioada sezonului rece - Biblioteca "Baile Felix"

     Odata cu sosirea toamnei si a zilelor reci si ploioase, Biblioteca "Baile Felix" va aduce in atentie cateva titluri interesante despre cum sa avem la dispozitie confortul dorit in casa.

 

Ai senzatia ca haosul a pus stapanire pe casa ta, ca ai prea multe lucruri si nu mai ai loc nici ca sa respiri? Nu-ti face griji pentru ca ai in fata ta ghidul care te va indruma cum sa-ti organizezi locuinta, sa-ti redistribui mobilierul, sa valorifici cat mai bine lumina, sa pui ordine in fiecare colt al casei tale si, de ce nu, chiar in viata ta.Daca Marie Kondo ne indeamna sa pastram numai lucrurile care ne aduc bucurie si sa pretuim ceea ce avem, Lu Wei ne invata cum sa ne aranjam si sa ne organizam locuinta in asa fel incat sa ne simtim cu adevarat „acasa" si sa putem aprecia pe deplin spatiul si obiectele din jurul nostru.
 
Lu Wei si-a ilustrat cu peste 300 de desene sugestive sfaturile si ideile inovatoare care te vor ajuta sa-ti rezolvi problemele legate de depozitare si sa traiesti intr-o casa curata si ordonata. 
 
 
 
 
 
 Prima parte a cărţii „Izolarea termică a locuinţelor“ vă oferă toate datele necesare pentru a vă face singuri calculul coeficientului global de izolare termică a locuinţelor. Acesta este important nu doar fiindcă reflectă nivelul pierderilor de căldură din locuinţă, ci şi pentru că el trebuie să însoţească obligatoriu documentaţia necesară în vederea obţinerii autorizaţiei de construire.

A doua parte a cărţii „Izolarea termică a locuinţelor“ vă dezvăluie în detaliu simplitatea executării unei izolaţii termice corecte pentru locuinţa dumneavoastră, mai veche sau în curs de ridicare precum şi caracteristicile principale ale multor materiale specifice aflate în comerţ. 

 
 

Energia solara devine un domeniu de interes si patrunde din ce in ce mai mult in vietile noastre. Probabil ca esti interesat de modalitati eficiente in care poti folosi in acest moment energia solara. Vei gasi in aceasta carte informatii importante, ce te vor invata pas cu pas cum poti exploata la tine in gospodarie aceasta sursa permanenta de energie.

Mai exact, vei invata din aceasta lucrare cum poti utiliza energia solara pentru instalatii termince, care sa iti furnizeze apa calda la un cost mic. Sunt acoperite absolut toate fazele implementarii unei solutii tehnice pentru instalatii solare de incalzire a apei, precum si sfaturi privind intretinerea corecta in timp a acesteia.



 
Sobele si semineele sunt intr-o locuinta moderna adevarate elemente de decort. Un semineu clasic sau o soba bine intretinuta reprezinta nu doar o sursa de caldura ci un adevarat simbol al prosperitatii. 

 
Cu ceva indemanare si informatii profesionala se obtin rezultate fascinante: la micile reparatii, la lucrarile de infrumusetare si nu in ultimul rand la lucrarile de renovare si de reconstructie.
 
 

A venit timpul sa redescoperim virtutile lemnului ca materie prima pentru producerea de energie! Dar sa nu uitam ca trebuie sa apelam la un aparat bun, pe care sa il utilizam corect.

Emmanuel Carcano ne explica toate conditiile pe care trebuie sa le respectam pentru a asigura arderea eficace si ecologica a lemnului, in urma caruia nu apar poluanti periculosi: un aparat performant, un cos conceput corect, utilizarea de lemne foarte uscate, ventilatia, etc. 

Autorul face o trecere in revista a diverselor tipuri de combustibili pe baza de lamn dar si a aparatelor: sobe cu lemne, sobe masive, sobe cu incalzitor, sobe cu granule, centrale, punandu-va la dispozitie si desene tehnice, tabele comparative, sfaturi privind legislatia si adrese utile. Recomandari cu privire la alegerea si utilizarea aparatului in functie de spatiul care trebuie incalzit si de stilul de viata, completeaza informatiile din carte, impreuna cu o serie de cazuri reale, reprezentative, intalnite atat in cladiri noi, cat si in cele vechi.

 

Cuptorul cu lemne isi castiga din ce in ce mai multi adepti, deoarece mancarea pregatita in cuptor este pur si simplu delicioasa. Dincolo de gustul preparatelor, ceea ce ne atrage si mai mult spre folosirea cuptorului cu lemne, este versatilitatea de care da dovada: cu ajutorul cuptorului cu lemne se pot pregati preparate la gratar. De asemenea, este utilizat pentru a fierbe, a coace, a praji sau a afuma diferite feluri de mancare. Noi ne propunem prin intermediul acestei carti sa oferim fiecarei persoane care are in gradina sa un cuptor cu lemne, un ghid simplu si usor de inteles, cu instructiuni incepand de la construirea si zidirea corecta a cuptorului cu lemne si pana la prima incalzire, respectiv utilizarea ulterioara a acestuia. 


 

Pe cat de simplu, pe atat de genial este modul de functionare al cuptorului, iar utilizarea lui este ca o joaca de copii, daca se respecta timpul de preincalzire, precum si timpul si temperaturile de coacere. In aceasta carte veti gasi pentru fiecare reteta un tabel care ilustreaza cu exactitate timpul de coacere necesar. Retete delicioase, special concepute pentru cuptorul cu lemne (reteta de paine, pizza, etc.) fac aceasta carte indispensabila pentru oricine are un cuptor cu lemne. Va invit sa savurati delicateste pregatite in cuptorul cu lemne!

 

Cartea contine 296 pagini ilustrate color in format 200 x 270 mm. Sub denumirea generica Circuite electrice in casa si imprejurimi se ascunde o serie impresionanta de lucrari de cablare necesare atat in interiorul locuintelor si a anexelor gospodaresti cat si in spatiile de plimbare,mai generoase sau mai restranse,menite sa ne aduca liniste in putinele clipe de ragaz pe care ni le mai poate oferi tumultul in continua crestere de intensitate al zilelor pe care le traim. 

 


Alaturi de circuitele clasice,pornind de la montarea tabloului principal si,apoi, a coloanelor principale care vor alimenta prizele si corpurile de iluminat se adauga gama bogata a noilor dotari electrocasnice ce se fac din ce in ce maI prezente in locuintele noi dar nu numai. Racordarea la reteaua de electricitate a multor tipuri de electrocasnice: uscatoare,spalatoare de vase,supraincalzitoare de apa,masini frigorifice,hote de bucatarie si ventilator pentru intreg imobilul,incalzire prin radiatie,incalzire prin podea,detectoare de fum,senzori de miscare cu alarma,sonerii interfoane,contoare de timp,termostate,antene,telecomenzi,iluminatul exterior la tensiune scazuta,iluminat piscine si SPA, automatizarea intregii locuinte,protectie la descarcari electrice etc. Pentru montarea tuturor acestor consumatori va sunt oferite schemele de legaturi,dimensionarea cablurilor,materialele cele mai indicate. Toate insotite cu exemplificari foto-color,facute pas cu pas. 


 

Poate că visaţi la un atelier vast, cu o gamă largă de scule şi accesorii ce v-ar permite să întreprindeţi 1 001 de activităţi. În realitate, totul depinde de spaţiul de care dispuneţi... zidărie, tâmplărie, întreţinerea şi recondiţionarea uşilor, a ferestrelor sau a plafoanelor, placarea pereţilor sau a podelelor, izolaţie, instalaţii şi încălzire, electricitate, restaurarea mobilei, ancadramente, perdele, draperii... o carte practică, pentru toţi cei care se hotărăsc să îşi construiască, să îşi renoveze sau să îşi decoreze o locuinţă.

 


Acesta este un ghid de bricolaj, un indrumator pentru toti cei care doresc sa repare singuri prin casa, pentru toti amatorii si pentru cei care vor sa devina maistri in bricolaj.

Sunt prezentate nenumarate sfaturi si trucuri pentru a putea repara cu succes diferite lucruri prin casa sin in jurul casei, sfaturi insotite de 1000 de fotografii colorate spre exemplificare.

Pe parcursul a 160 de pagini veti descoperi raspunsurile si solutiile la cele mai frecvente intrebari si probleme legate de bricolaj.

 Unele sfaturi se refera la mijloacele si posibilitatile de asigurare, ajutandu-va sa descoperiti si sa evitati rapid sursele de pericol ce pot aparea in timpul muncii. Unele sfaturi sunt incadrate in culoare pentru ca dumneavoastra sa puteti afla dintr-o singura privire uneltele si pasii importanti de lucru.

Prin indrumatari oferite pas cu pas, veti putea repara cu succes chiar si unele defecte si avarii mai neobisnuite.

Sfaturile tehnice de lucru sunt profesionale si garanteaza succesul in bricolaj, asa incat munca va va face placere.

 

Sa te apuci, de unul singur, de construirea unei scari elegante in propria locuinta pare ceva foarte riscant, nu?

Lecturati, chiar si in fuga, paginile cartii „Construirea si montarea scarilor“ si va veti convinge ca aveti la dispozitie suficiente date si idei pentru a va apuca imediat de treaba!

Bricolajul este un hobby care s-a raspandit in zilele noastre printre milioane de oameni. Fie ca este vorba de o cladire veche pe care dorim sa o reconditionam sau de constructia noastra ridicata din temelii, cu putina indemanare si un bagaj minim de cunostinte putem atinge rezultate uimitoare in micile reparatii sau la renovarea si infrumusetarea locuintei.

Sa construiesti pe cont propriu e si foarte distractiv: putem sa urmarim zilnic progresul propriei activitati si sa admiram rezultatele. Putem economisi multi bani implinindu-ne singuri dorintele, renuntand la ajutorul meseriasilor, a caror prestanta este, uneori, dezamagitoare.

Magazinele si targurile de specialitate ofera amatorilor toate uneltele si materialele necesare. Dar instrumentarul si entuziasmul nu sunt suficiente: este nevoie de o pregatire temeinica si de cunostinte despre lucrarea pe care urmeaza sa o intreprindem.

Cartea „Construirea si montarea scarilor“ prezinta exact aceste cunostinte, punand cititorilor la dispozitie sfaturi care si-au dovedit deja utilitatea in mii de cazuri. Fiecare operatie este ilustrata pas cu pas si explicata.

Incadrarea lucrarilor in grade de dificultate este folositoare pentru calcularea timpului si efortului care vor fi investite. De asemenea, cartea „Construirea si montarea scarilor“ va va ajuta sa evaluati necesarul de instrumente si bani.

 

 

 

 

 

 


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării