8 octombrie 2020

Bad Boys Blue

Bad Boys Blue e o formaţie de muzică pop, ce s-a format în oraşul Koln din Germania, în anii ‘80 ai secolului trecut. Formaţia e cunoscută pentru câteva şlagăre, ce s-au impus cu succes pe piaţa internaţională a muzicii pop şi disco-pop: "You’re a Woman", "Pretty Young Girl", "I Wanna Hear Your Heartbeat" şi "Come Back and Stay".

Anii 1980

Bad Boys Blue s-a format în vara anului 1984, sub supravegherea producătorului muzical german Tony Hendrik şi a soţiei acestuia, autoarea de versuri Karin van Haaren. Trio-ul iniţial al Bad Boys Blue era format din: Trevor Taylor (originar din Jamaica, fostă colonie britanică), John McInerney (britanic sadea, născut în Liverpool) şi Andrew Thomas (american, născut în "micuţul" Los Angeles). Primul lor single lansat pe piaţa muzicală, "L.O.V.E. In My Car" a fost destul de neapreciat de public şi nu a reuşit să intre în nici un clasament al single-urilor, dar următorul single, numit "You’re a Woman" (lansat pe piaţă în vara anului 1985) a marcat primul lor succes pe piaţa muzicală, acest single ajungând rapid între primele 10 melodii din clasamentele single-urilor din majoritatea ţărilor europene (locul 8 în Germania, locul 1 în Austria şi Israel, locul 2 în Elveţia şi locul 6 în Suedia).

Producătorul muzical Tony Hendrik

Trevor Taylor

John McInerney

Andrew Thomas



Ca urmare a succesului acestui single, Bad Boys Blue au devenit rapid populari şi-n Europa de Est şi Africa de Sud, formaţia "germană" fiind printre primele grupuri pop vest-europene ce au susţinut concerte sold-out în marile oraşe din Rusia şi Ucraina
(în perioada aceea ambele ţări făceau parte din fosta "Uniune Sovietică").

În această perioadă, a anilor ‘80 din secolul trecut, Bad Boys Blue au lansat pe piaţa muzicală internaţională primele lor şase albume de studio: "Hot Girls, Bad Boys", "Heart Beat", "Love Is No Crime", "My Blue World", "Fifth" şi "Game of Love".

Primul lor album de studio, "Hot Girls, Bad Boys", a fost lansat pe piaţă pe 28 august 1985 de compania germană de producţie muzicală Coconut Records. De pe acest album, în afara single-ului "You’re a Woman", au mai lansat pe piaţă cu succes alte patru single-uri: "Pretty Young Girl", "Kiss You All Over, Baby", "Hot Girls – Bad Boys" şi "People of the Night". Totuşi, albumul în sine nu a reuşit să se situeze prea bine în clasamentele albumelor din Europa, doar în Elveţia a reuşit să urce pe locul 9 al clasamentului albumelor muzicale.

Coperta primului album de studio





Al doilea album
de studio, al formaţiei Bad Boys Blue, a fost lansat pe piaţă pe 19 octombrie 1986, tot de compania Coconut Records. De pe acest album, intitulat "Heart Beat", în afara mai vechilor şlagăre internaţionale "I Wanna Hear Your Heartbeat" şi "Kisses and Tears" Bad Boys Blue au mai lansat cu succes alte trei single-uri: "Baby I Love You", "Love Really Hurts Without You" şi "Dance the Night Away".

Coperta albumului Heart Beat






Al treilea album
de studio, al formaţiei Bad Boys Blue, intitulat "Love Is No Crime", a fost lansat pe piaţă pe 12 octombrie 1987 de aceeaşi companie germană. De pe acest album, în afara şlagărului "Come Back and Stay", a mai fost lansat ulterior, cu succes un alt single, "Gimme Gimme Your Lovin’".

Coperta albumului Love Is No Crime



Al patrulea album
de studio, intitulat "My Blue World", a fost lansat pe piaţă pe 10 octombrie 1988, tot de compania Coconut Records. De pe acest album, trei melodii au fost relansate ca single-uri, ulterior: "A World Without You", "Don’t Walk Away, Susanne" şi "Lovers in The Sand". Chiar în timpul înregistrării acestui album Trevor Taylor a părăsit formaţia, şi-n locul lui în Bad Boys Blue a venit englezul Trevor Bannister, a cărui voce (ca solist secundar, pentru că solistul principal devine John McInerney) apare deja pe următoarele albume, din 1989 până în 1993.

Trevor Bannister


Coperta albumului My Blue World




Al cincilea album
de studio, numit chiar "The Fifth", a fost lansat pe piaţă, tot de compania germană Coconut Records, în data de 29 octombrie 1989. De pe acest album, două melodii au fost relansate ca single-uri: "Lady in Black" şi "A Train to Nowhere". Melodia "No regrets", de pe acest album e de fapt varianta engleză a celebrului şlagăr francez "Non, je ne regrette rien" cântat de şi mai celebra cântăreaţă franceză, Edith Piaf.

Albumul The Fifth




Al şaselea album
de studio, al formaţiei Bad Boys Blue, a fost lansat pe piaţă, tot sub egida companiei Coconut Records, în data de 29 octombrie 1990. "Game of Love", conţine 10 melodii, din care ulterior trei au fost relansate ca single-uri: "How I Need You", "Queen Of Hearts" şi "Jungle In My Heart".

Albumul Game of Love





Anii 1990

La începutul anilor ‘90, după ce în grup intrase englezul Trevor Bannister, Bad Boys Blue a efectuat multe turnee mai ales în Europa de est (Rusia, Ucraina, Ungaria, Polonia, Cehoslovacia, fosta R.D.G. şi chiar Yugoslavia) asigurând o şi mai mare popularitate formaţiei. Dar, în 1993, chiar înainte de a pleca într-un turneu în Africa de Sud, Trevor Bannister a părăsit formaţia, şi pe durata acelui turneu, în locul lui a cântat ca solist secundar Owen Standing. După revenirea din turneul sud-african, Bad Boys Blue a continuat să existe doar ca un duet compus din John McInerney şi Andrew Thomas. Formaţia s-a refăcut ca trio în 1995, când în grup a intrat compozitorul şi cântăreţul Irmo Russel (olandez născut în Aruba), ce a devenit ulterior şi solistul principal, pentru unele melodii cântate de Bad Boys Blue. În 1999 Irmo Russel a părăsit formaţia, locul lui fiind luat de rapperul Kevin McCoy (mai cunoscut sub pseudonimul artistic JoJo Max) ce colaborase cu Bad Boys Blue, la unele melodii, încă din 1998.

Irmo Russel

Kevin McCoy

În perioada aceasta, a anilor ‘90, Bad Boys Blue a lansat pe piaţă şapte albume de studio: "House of Silence", "Totally", "Kiss", "To Blue Horizons", "Bang Bang Bang", "Follow the Light" şi "Tonite".

Al şaptelea album de studio, intitulat "House of Silence" a fost lansat pe piaţă, tot de compania Coconut Records, în data de 14 octombrie 1991. Pentru vânzările din Finlanda, albumul a primit discul de aur la sfârşitul acelui an, de pe album fiind lansat ca single un singur cântec: "House of Silence".

Albumul House of Silence


Al optulea album
de studio, intitulat "Totally", a fost lansat pe piaţă, de aceeaşi companie germană de producţie, în data de 26 octombrie 1992. Din cele zece melodii ale albumului, nouă sunt cântate de John McInerney şi una de Andrew Thomas. De pe acest album trei melodii au fost relansate ca single-uri: "I Totally Miss You", "Save Your Love" şi "Rythm of the Night".

Albumul Totally



Al nouălea
album de studio, intitulat, simplu, "Kiss", a fost lansat pe piaţa muzicală, tot de Coconut Records, în data de 27 septembrie 1993. De pe acest album o singură melodie a fost ulterior, relansată ca single: "Kiss You All Over, Baby".

Albumul Kiss



Al zecelea album
de studio, intitulat "To Blue Horizons", a fost lansat pe piaţă, de compania germană Intercord, în data de 26 martie 1994. De pe acest album trei melodii au fost relansate ca single-uri: "Go Go (Love Overload)", "Luv 4 U" şi "What Else?". Pentru prima oară, după câţiva ani, acest album a reuşit să aibă un anumit succes şi-n privinţa clasării sale în topurile muzicale, astfel a reuşit să urce până pe locul 83 în clasamentul albumelor din Germania şi pe locul 25 în Finlanda.

Albumul To Blue Horizons




Al unsprezecelea album de studio, intitulat "Bang Bang Bang", a fost lansat pe piaţă, tot de compania Intercord, în data de 20 iunie 1996. De pe acest album, două melodii au fost relansate ca single-uri: "Hold You in My Arms" şi "Anywhere".

Albumul Bang Bang Bang



Al doisprezecelea album
de studio, intitulat "Follow the Light", a fost lansat pe piaţa muzicală, din nou de compania Coconut Records, în data de 27 septembrie 1999. Dar, deşi acest album are 16 melodii înregistrate, nici una nu a mai fost ulterior relansată ca single. Albumul a reuşit să se claseze pe locul 80 în clasamentul german al albumelor.

Albumul Follow the Light

Al treisprezecelea album de studio, intitulat "Tonite", a fost lansat pe piaţă, tot de compania germană Coconut Records, în data de 24 iulie 2000. De pe acest album doar o melodie a fost relansată ca single: "I’ll Be Good". Toate cele 14 melodii de pe album sunt cântate de John McInerney, iar acompaniamentul de tip rap al ultimelor două melodii ("S.O.S. For Love" şi "Do What You Do") e realizat de rapperul american Kevin McCoy.

Albumul Tonite


Bad Boys Blue în secolul XXI

După o pauză de aproximativ doi ani, perioadă în care Bad Boys Blue nu a mai lansat nici un nou album, la începutul anului 2003 rapperul Kevin McCoy a părăsit formaţia, ce redevine astfel un duo compus din John McInerney şi Andrew Thomas. Dar, la începutul anului 2005 şi duo-ul se separă, în condiţii neamiabile, în formaţie rămânând doar John McInerney. Pentru a putea continua activitatea muzicală, în locul lui Andrew Thomas în formaţie, e adus în primăvara anului 2005 "portughezul" Carlos Ferreira (născut în 11 aprilie 1969, în Mozambic, ce era pe atunci colonie portugheză).

Carlos Ferreira

Nici Andrew Thomas nu a stat "pe tuşă", ci din vara aceluiaşi an, 2005, împreună cu Kevin McCoy şi Herb McCoy a format o nouă formaţie muzicală numită "The Real Bad Boys Blue". Această nouă formaţie, complet americană, cânta în concerte tot muzica formaţiei Bad Boys Blue, dar nu live, ci în formatul play-back. Componenţa acestei variante americane a trupei Bad Boys Blue s-a menţinut până în anul 2008, când Herb McCoy părăseşte grupul pentru a se dedica carierei solo, şi-n locul lui în "The Real Bad Boys Blue" e adus Jeremy Cummins. Dar, în vara anului următor, mai precis pe 21 iulie 2009 "The Real Bad Boys Blue" se destramă definitiv, pentru că în acea zi, Andrew Thomas, moare, în casa lui din Koln.

Herb McCoy

Înainte cu un an, pe 19 ianuarie 2008, murise şi Trevor Taylor, primul solist vocal al formaţiei iniţiale, tot în Koln. Astfel, din 2009, din trio-ul iniţial doar John McInerney mai trăieşte şi continuă activitatea muzicală a formaţiei Bad Boys Blue. În septembrie 2011 componenţa Bad Boys Blue se schimbă din nou, din formaţie pleacă Carlos Ferreira şi-n locul lui a adus Kenny Lewis (ce colaborase înainte cu C.C. Catch, Touche şi Mark ‘Oh). Dar, și aceasta activează doar câteva luni în Bad Boys Blue, la începutul anului 2012 părăsind definitiv formaţia.

Kenny Lewis

În anii de început ai secolului nostru, Bad Boys Blue a lansat pe piaţă două noi albume de studio ("Around the World" şi "Heart & Soul") şi alte patru albume de tip remix sau compilaţie.

"Around the World", a fost lansat pe piaţă, în data de 4 august 2003 de compania germană Koch Universal. De pe acest al paisprezecelea album de studio, doar o melodie a fost relansată ca single: "Lover on the Line" şi cele 14 melodii sunt cântate de John McInerney. Acest album e ultimul proiect la care au colaborat cel puţin doi din membri iniţiali ai formaţiei. Albumul a avut un oarecare succes şi în clasamentele albumelor, reuşind să se situeze pe locul 43 în clasamentul german şi pe locul 27 în cel finlandez.

Albumul Around the World


"
Heart & Soul", a fost lansat pe piaţă, în data de 13 iunie 2008 de o altă companie germană, Spectre Media. Acesta e singurul album de studio la realizarea căruia John McInerney a colaborat cu Carlos Ferreira. De pe acest al cincisprezecelea album de studio două melodii au fost relansate ca single-uri: "Still in Love" şi "Queen of My Dreams". Al doilea single a reuşit să urce pe locul 17 în clasamentul german al single-urilor.

Albumul Heart & Soul



Pe
19 iunie 2009, compania Coconut Records, ce fusese deja cumpărată de "micuţul" concern Sony Music, a lansat pe piaţă un album special de tip remix, intitulat chiar aşa "Rarities Remixed". Acest album conţine mai multe single-uri cântate de Bad Boys Blue într-o formă modernă, remixată, a melodiilor ce au fost lansate ca single-uri de pe primele albume de studio. În acelaşi an, pe 30 octombrie, Coconut Records, a lansat pe piaţă un alt album special, de tip compilaţie intitulat "Unforgettable". Acest album a fost lansat ca un omagiu adus celor doi membri iniţiali ai Bad Boys Blue, ce deja muriseră: Trevor Taylor şi Andrew Thomas.

Pe 27 august 2010, Coconut Records în colaborare cu Modern Romantic Productions au lansat pe piaţă un album aniversar intitulat simplu "25". El se numeşte aşa pentru că pe el sunt reînregistrate 25 de şlagăre mai vechi ale Bad Boys Blue, din care 7 sunt remixate şi în plus cumpărătorii acestui album primeau şi un D.V.D. bonus. Pe 21 septembrie 2012, tot compania Coconut Records a lansat pe piaţă un D.V.D. intitulat "Live On TV", ce cuprinde majoritatea single-urilor cântate în direct de Bad Boys Blue de-a lungul timpului, la diferite televiziuni, precum şi la MTV.

În luna iunie a anului 2015, Bad Boys Blue a lansat un nou album intitulat "30", ce conţine patru melodii complet noi, patru melodii mai vechi (nelansate niciodată pe vreun album), plus alte remixuri ale cântecelor mai vechi, de succes, de pe celelalte albume.

Pentru realizarea acestui articol, ce ilustrează aproape exhaustiv muzica formaţiei Bad Boys Blue, m-am inspirat din următoarele surse de internet:

1. https://ro.wikipedia.org/wiki/Bad_Boys_Blue

2. https://en.wikipedia.org/wiki/Bad_Boys_Blue

3. https://en.wikipedia.org/wiki/Hot_Girls,_Bad_Boys

4. https://en.wikipedia.org/wiki/Heartbeat_(Bad_Boys_Blue_album)

5. https://en.wikipedia.org/wiki/Love_Is_No_Crime

6. https://en.wikipedia.org/wiki/My_Blue_World

7. https://en.wikipedia.org/wiki/The_Fifth_(Bad_Boys_Blue_album)

8. https://en.wikipedia.org/wiki/Game_of_Love_(album)

9. https://en.wikipedia.org/wiki/House_of_Silence

10. https://en.wikipedia.org/wiki/Totally_(album)

11. https://en.wikipedia.org/wiki/Kiss_(Bad_Boys_Blue_album)

12. https://en.wikipedia.org/wiki/To_Blue_Horizons

13. https://en.wikipedia.org/wiki/Bang_Bang_Bang_(Bad_Boys_Blue_album)

14. https://en.wikipedia.org/wiki/Follow_the_Light

15. https://en.wikipedia.org/wiki/Tonite_(Bad_Boys_Blue_album)

16. https://en.wikipedia.org/wiki/Around_the_World_(Bad_Boys_Blue_album)

17. https://en.wikipedia.org/wiki/Heart_%26_Soul_(Bad_Boys_Blue_album)

Prof., bibliotecar Florin Miheş.

Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării