21 octombrie 2020

Aniversare Ionel Jecu


Anul acesta fidelul musafir al filialei Felix , gălățeanul  Ionel Jecu a implinit 70 de ani de viata si 30 de ani de când a fost primit în rândurile Uniunii Epigramiștilor din România.
A sarbatorit aceste momente aniversare  scoțând o noua   culegere de epigrame intitulată Pădurea cu ... uscăturile ei apărută la editura Edmunt.
Suntem mandri că a ajuns și în Bihor prin bunăvoința autorului.






 




În volumul Nostalgii apărut recent , autorul evocă lumea copilăriei. 

O nouă carte biografică care povestește momente semnificative din copilăria autorului într-un sat din sudul Moldovei de acum o jumatate de veac.

Îi mulțumim că ne-a căutat și găsit și în acest an în scurta lui vizită în stațiunea Felix.și  că ne aduce din celălalt capăt al țării cărțile proaspăt apărute .

La mulți ani Ionel Jecu !








 Născut la 6 august 1950 în comuna - cu răsunet literar - Costache Negri, judeţul Galaţi,  Ionel Jecu a avut de timpuriu preocupări literare, care s-au concretizat prin realizarea unor proze scurte umoristice   debutul publicistic, din  1978, în revista gălăţeană Dunărea cu o astfel de proză scurtă.

 A colaborat la publicaţiile gălăţene Viaţa nouă - devenită Viaţa liberă - Incandescenţe, Pagini dunărene  şi la cele centrale, la revista Urzica şi Almanahul Perpetuum comic.
În tot acest timp, a fost membru al Cenaclului Verva.

În 1982, stabilindu-se în Brăila,  lucrează ca mecanic la Întreprinderea de Utilaj Greu şi Transport pentru Construcţii. devine în scurtă vreme membru şi al Cenaclului Ciulinii Bărăganului din localitate şi colaborează la ziarul Înainte şi la suplimentul acestuia, Analele Brăilei.

In anii ”90 colaborează la Ancheta, Libertatea (din Brăila), Haz de necaz (Câmpina), Pentru patrie, Rebusache, Buzunar (din Galaţi).

Ionel Jecu începe să scrie epigrame prin 1990 şi devine şi membru al Uniunii Epigramiştilor din România, numărându-se printre membrii ei fondatori.

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării