22 decembrie 2020

Magia Craciunului, la Filiala Baile Felix

 Filiala Baile Felix v-a pregatit  pentru acest sfarsit de an, o parte din colectia de carti de Craciun si despre anotimpul alb. Vă invităm în fascinanta lume a povestilor spuse la gura sobei, sau altfel spus, povesti cu care cresti!


A fost odată un brăduț care se simțea foarte trist din pricină că avea acușoare ascuțite, iar el își dorea să aibă niște frunze a căror frumusețe să uimească pe toată lumea. Rând pe rând, dorințele i s-au împlinit şi frunzele lui s-au schimbat mereu: au fost din aur strălucitor, din sticlă străvezie, apoi verzi și mătăsoase...Descoperă ce l-a făcut cu adevărat fericit pe brăduțul din poveste și cum a ajuns el să fie cel mai frumos și cel mai iubit copăcel din pădure.

 

 

 

 

 

Craciunul este magic atunci cand vine cu povesti fermecate despre prietenie, dragoste, curaj, devotament, fantezie, surprize. Era noaptea de Ajun cand, intr-o casa obisnuita, bine pregatita pentru lucrurile magice care urmau sa se intample, un vizitator de-a dreptul special, chiar Mosul cel drag si cel bun, poposeste cu daruri pentru toti.


 

O fetita curioasa si nerabdatoare, desi trebuia sa doarma la ora aceea, a vazut totul si ne povesteste tuturor minunata intamplare.

 

 

Autorul capodoperei Vrăjitorul din Oz recreează legenda magică a lui Moș Crăciun - o versiune originală și plină de imaginație!

,,Moș Crăciun trăieşte în Valea Râsetelor, acolo unde se află şi castelul lui imens și întortocheat în care se fac jucăriile. Ucenicii lui, aleşi din rândurile rylilor, ale knookilor, spiridușilor, zânelor şi nimfelor, locuiesc împreună cu el şi toţi sunt cât se poate de ocupaţi, de la sfârșitul unui an până la următorul."

Povestea lui Moș Crăciun, așa cum ne-o spune Frank Baum, e plină de ființe fantastice și de vitalitate, de acțiune și culoare. Micul Claus crește în mijlocul unei păduri fermecate, printre creaturile ei minunate, de la care învață respectul față de natură și de ritmurile ei. Când descoperă lumea largă, Claus începe să-și dorească arzător să aducă bucurie în sufletele copiilor – și astfel cioplește prima jucărie de lemn. Acest lucru nu e văzut cu ochi buni de către răutăcioșii awgași, așa că pregătiți-vă pentru o înfruntare memorabilă!

Scrisă în 1902 și devenită clasică, povestea lui Frank Baum va delecta copii de toate vârstele, prin ineditul și bogăția sensurilor ei.


Aceasta carte este prima apariție din noua colecție velan, în care veți găsi cărți pentru copii fascinant ilustrate.
 
 
 
Se apropie Crăciunul! Toate animalele pădurii, de la mic la mare, se pregătesc cu bucurie pentru marea sărbătoare, pe care o vor petrece împreună.

 
 
 
 

E noapte. O stea străluceşte mai tare decât toate celelalte. Oare ce înseamnă asta? Ursul şi prietenii lui pornesc la drum ca să afle taina acestei nopţi de iarnă.

O poveste de Crăciun pentru cei mai mititei

 


A venit Crăciunul! Gemenii Luca și Leti împodobesc bradul, iar bunicul și bunica vin în vizită în seara de Ajun. Cu cadouri! Va fi o petrecere pe cinste, cu mâncare delicioasă, colinde și surprize. Pentru că Leti i-a pregătit fratelui ei un dar complet neașteptat. Oare are și Luca ceva pentru ea?

O povestioară veselă despre magia Crăciunului și bucuria de a dărui din toată inima.

 


Iata o carte in care spiritul vesel si cald al sarbatorilor se simte in fiecare vers, ritmat si poznas, si in fiecare ilustratie.
Vei fi captivat de povestea bradutului care se transforma treptat in pom de Craciun si care aduna in jurul lui intreaga familie.
Citeste-o si… mergi sa-ti alegi si tu un bradut!



„Toate personajele din aceasta carte cu ilustratii in culori calde radiaza de bucurie, iar pana la sfarsitul ei, la fel vei face si tu.“ The Guardian, „Cele mai bune carti ale anului 2017” 



 

 

 

De Craciun se poate implini totul, chiar si visul unui iepuras, caci este cea mai fermecata perioada din an!
Bucurati-va de aceasta carte minunata de povesti si lasati-va invaluiti de magia Craciunului!


 

 

 În Ajunul Crăciunului, Felix găsește întâmplător o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. Se hotărăște așadar să pornească într-o Misiune Foarte Importantă și să-i înmâneze chiar el scrisoarea lui Moș Crăciun. În timp ce străbate orașul aflat în toiul pregătirilor de sărbătoare,
  Felix întâlnește o mulțime de prieteni minunați, are parte de aventuri periculoase și învață că faptele bune se împlinesc cu bunăvoință și curaj. O poveste minunată, spusă în douăzeci și patru de capitole și jumătate și însoțită de activități menite să aducă în fiecare familie magia Crăciunului. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Renul Rudi loveste nerabdator pamantul cu copita. Clopotele bat, anuntand ca a sosit vremea sa zboare si sa imparta cadourile. Dar unde este Mos Craciun? E inca in fata semineului si se joaca cu un cadou care ar trebui sa ajunga, de fapt, la Iulian. Ii place atat de mult trenuletul, incat se gandeste sa-l pastreze pentru el. O poveste magica de Craciun despre dorinta Mosului si cel mai frumos trenulet din lume. 
 




Rasputin, micul corb, era foarte suparat. Urma sa fie un cadou de Craciun. Dar de indata ce pleca la drum alaturi de Mos Craciun, o furtuna de stele cazatoare imprastie toate cadourile din sanie. Mos Craciun le stranse, taras-grapis, pe toate. Insa Rasputin a fost uitat in zapada! Cum sa mai ajunga, acum, la copilul care urma sa-l primeasca drept cadou? Curajos, Rasputin pleca sa caute singur drumul, devenind astfel primul cadou de Craciun care s-a daruit singur.
 
 

 

Tilda Șoricela, micuța șoricică albă de la biserică, se bucură din plin în fiecare an de luna decembrie, luna cadourilor. Toate casele din sătucul dintre dealuri sunt împodobite de sărbătoare și peste tot miroase a scorțișoară și migdale. La un moment dat, întregul sat este cuprins de o mare agitație. Mai precis, oficiul poștal la care lucrează Mira freamătă de îngrijorare. Ștampila de Crăciun a fost furată, iar fără ea nu există scrisori de Crăciun, iar Moș Crăciun nu poate primi scrisorile copiilor! Fără îndoială, Crăciunul trebuie salvat! Evident că Tilda și prietenii săi de pe Aleea Florilor pornesc în căutarea hoțului. Dar ce-ar fi dacă, odată descoperit hoțul, Tilda și prietenii ei vor încerca să salveze și Crăciunul lui?

O poveste fascinantă de lecturat până în Ajunul Crăciunului.
O pagină de citit în perioada 1-24 decembrie.
Rețete delicioase de punci și prăjiturele.

 

 Crăciunul din pădure este o carte ilustrată pentru copii scrisă de Edith Thabet, Marlis Scharff-kniemeyer.

– Astăzi e Crăciunul! Voi duce vestea tuturor prietenilor mei, spune ciocănitoarea Berta. Încântată, şoricica Mimi iese din vizuină. Este primul ei Crăciun! Oare Moş Crăciun le va aduce daruri şi animalelor din pădure? Oare îl vor putea zări pe Moş Crăciun?

O carte despre bucuria de a fi împreună de Crăciun.

 


 

Moș Crăciun cade din sanie și nu își mai amintește cine este. Tocmai în dimineața din Ajunul Crăciunului! Are noroc cu Luca, un băiețel inimos, care încearcă din răsputeri să-l ajute să-și revină. În cele din urmă, în fața bradului de Crăciun împodobit, cu luminițe strălucitoare, Moș Crăciun își amintește ce are de făcut. Exact la timp pentru a împărți toate cadourile. Și Luca? Va merge în sanie alături de Moș Crăciun! O poveste de Crăciun amuzantă și plină de farmec, care va face să treacă mai repede timpul în așteptarea marii sărbători!

 

 

   Ingerul Craciunului e cel care aduce cadouri - Luiza nu are nicio indoiala! Dar Anton clatina din cap: nici vorba, Mos Craciun e cel care aduce cadourile! Lui Timbo nu-i pasa cine le aduce. Cel mai important este sa primeasca limonada si biscuiti cu fulgi de ciocolata din belsug. Oricum, de Craciun nu e bine sa te certi, asa ca cei trei vor sa descopere singuri cine are dreptate. Pornesc spre Polul Nord in containerul mobil plutitor pe schiuri, iar pe drum intalnesc tot felul de fapturi ciudate. Suspansul creste… Cine locuieste la Polul Nord, Mos Craciun sau Ingerul Craciunului? Si, mai ales, cine este cel care a adus cadourile acasa? 


 

 


 

Farmecul Craciunului nu ocoleste pe nimeni, nici macar pe micile vietuitoare din padurea de peste deal. Ariciul Zbarlici, veverita Zizi, pisica Miaunica, soricioaica Mimi, soriceii Crant si Ront si multe alte animalute se pregatesc de iarna si ne impartasesc din aventurile lor.

 
Din cele noua povesti inventate de Eugenia Glavan si minunat ilustrate de Irina Abaza aflam ce se intampla in padurea de peste deal de la sosirea iernii si pana in ziua de Craciun: surpriza primei ninsori, pregatirile de Sarbatori, certuri si impacari, bricolajul cadourilor, decorarea padurii, intalnirea Despinei, fiica padurarului, cu locuitorii padurii si cu spiridusul Stie-Tot si multe alte intamplari grozave.
 
Noua povesti de citit si de recitit la gura sobei, Tiptil, Craciunul se apropie imbina bucuria, magia si nostalgia Sarbatorilor intr-o carte frumoasa, a veseliei si a culorii, care n-ar trebui sa lipseasca de sub brad.
 
Eugenia Glavan a terminat Literele si este o mare iubitoare a cartilor de povesti. Aceast volum a fost scris pentru fiica sa, Despina, si este primul dintr-o serie care urmaresti ispravile locuitorilor padurii de peste deal.
  
Adresabilitate: copii intre 4 si 12 ani 
Ilustratii de Irina Abaza

Fragment din carte:

"In ziua de Craciun padurea de peste deal era gatita in straie de sarbatoare.
Brazii falnici, cu cetina plina de omat, straluceau in bataia razelor de soare si toate potecile erau albe, imaculate, incat padurea parea vrajita.
Linistea diminetii de Craciun fu in scurt timp risipita de agitatia eroilor nostri. Desfacusera cu totii cadourile lasate de Mos, se bucurasera de ele, iar acum fiecare isi pregatea cu grija tinuta pentru masa de Craciun, care avea sa aiba loc in luminis."

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării