22 ianuarie 2021

Webinar- tehnologii pentru comunități

 Tehnologii pentru comunități / Technology for communities Webinar,facilitat de Kyriakos Kyriakidis, Eduact, Greci,  moderatori- Claudia Șerbănuță și Anca Râpeanu.

Time: Jan 11, 2021 01:30 PM Bucharest

 Eduact  este o  organizație nonprofit , a cărei obiective  educaționale nonfomale  sunt orientate spre tehnologie,   coding și robotica  .
 
Eduact implementeazaă practici   inovatoare in educație, oferă  in mod egal oportunități de acces și dezvoltare pentru grupuri sociale indiferent de proveniență in programe care sa imbogațească tinerii cu caracteristici de lider si empatie sociala.
Cele patru obiective majore ale asociației sunt: 
1.Conectarea interpersonală  -Cheia succesului este o colaborare bună. Rețeaua   de colaboratori                         este majoritar din  Grecia dar au și parteneri de pe tot globul. Construiesc  viitorul educației                     stabilind colaborări bune.
2.Descoperirea de lideri - încurajează  oamenii tineri să își asume responsabilități in proiectele și         
        grupurile lor de lucru de nivel regional sau internațional. Ca rezultat ei iși dezvoltă abilități de                   conducere si alte abilități utile in viața de zi cu zi.
3 .A invăța să înveți  cu o motivație clară -  stabilesc  conexiuni între educația convențională si           
                 abilitățile necesare  pentru profesioniști de succes  indrumând tinerii să invețe prin  
                  metodologii  verificate și activități distractive.
4.Descoperirea de talente- Pentru a folosi talentele primul pas este descoperirea lor.
                    Prin workshopurile  și proiectele lor oferă   tinerilor oportunitatea de a-și arăta si dezvolta   
                   talentele.

” Pentru a ne atinge obiectivele am creat o rețea de voluntari și profesioniști care colaborează cu profesori foarte buni. Toata lumea din Eduact demonstrează   profesionalism și angajament in activitatea depusă. In efortul nostru de a construi o educație pentru viitor s-au implicat entități si parteneri strategici. Avem de partea noastră  oamenii potriviți.” spune Kyriakos Kyriakidis.


Cateva  programe si initiative derulate în ultimii ani  - robotica, prima ligă lego, dimineți creative, tabere de vara, workshopuri pe diferite teme care să dezvolte abilitațile cognitive  ...


Datele lor statistice spun : 70000 studenți implicați, 150 evenimente și activități, un infinit de beneficiari satisfacuți.


Instrumentele moderne de lucru  și de comunicare pe care ei le folosesc sunt din zona facilitată de computer   . Sunt unele pe care  le folosim și noi în mod curent.nu strică o recapitulare
Online meeting tools-  Instrumente de intalnire online- 
 
1.Emailul - poșta electronică  oferită gratuit de yahoo  și de google  e de dorit a fi consultată zilnic și de a răspunde la mesaje. 
2.Chatul-  mai prietenos, comunicarea are loc în timp real noi folosim chatul yahoo si cel de pe whatsap, are o dinamică de comunicare mai bună ca mailul.
3.Întâlniri online pe platforme ca meet, zoom, Hopi...  
Dacă găzduiți intâlnirea , fiți pregătiți  cu toate echipamentele necesare, să aveți o agendă de desfășurare a întâlnirii pentru a evita timpii morți și  să fiți pregătiți pentru diferite probleme de funcționare...
4.Formulare/ Chestionare- aduna informații  de la un grup de oameni, sub diferite forme, chestionare, fise de evaluare... putem folosi google forms   ...
5.Forum -este un istrument de comunicare  unde totul e sortat pe teme de discuții .
E util când trebuie sa tii totul sortat, poate fi deschis pentru oricine , poate construi o comunitate a celor interesati de aceiasi tema.
Cu ajutorul lui se pot construi comunitati,se  pot aduce materiale noi în atenția publicului ...
6. Documente si editare de date- sunt intrumente online care pot fi folosite concomitent , asigură  o colaborare rapidă sise paote lucra  simultan - Google drive  sau google docs  de exemplu dar  sunt sunt și alte  variante gratis.
7 .Cloud - zona de stocare, care poate fi accesată de oriunde, de pe orice aparat ,  
Cloud e cel mai bun mod de a ține ceva actualizat .
Permite  partajarea fișierelor  cu alti parteneri . Se poate lucra cu grupuri diferite , pe fișiere diferite  in acelasi timp.
8.Task manager tools-  folosit pentru priorități diferite , pentru obiective diferite, de care răspund oameni diferiți-  google sheet,  Trello.
9. Instrumente pentru clasa.- gogle classrooom .
10.Galerie de imagini, care sa ilustreze munca voastra.
11. Social media - instrument pentru promovarea bibliotecii voastre, pentru a ține oamenii informați despre actiunile voastre. Este un instrument  care trebie ținut curat și actualizat  constant , fără derapaje pe teme.
12.Website -  folosit pentru promovarea imaginii și activităților instituțiilor , poate integra o mare parte din materialele generate de   instrumentele anterioare. 
 

Proiectul Occupy Library Innovators Hub este implementat dFundația Progress în parteneriat cu  Cultural Management (Ukraine), Asociația Bibliotecarilor din Ucraina (Ukraine), EduAct (Greece), Asociația bibliotecarilor din  Moldova (Moldova), National Library of Moldova (Moldova), Ashoka România (Romania) and Biblioteca Națională  (Romania) în cadrul mai larg oferit de  "Black Sea NGO Forum Sub-granting Scheme For Activities That Support The Development Of CSO Regional Networks",in cadrul proeictului  „Building CSO Capacity for Regional Cooperation within the Black Sea Region” ,implementat de  Romanian NGDO Platform – FOND cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. 






Programul Șezătorii ”IA Oradea”

Programul Șezătorii ”IA Oradea” în primul semestru al anului 2025   

Wikipedia

Rezultatele căutării