22 ianuarie 2021

Intalnire online a bibliotecarilor

Vineri 22 ianuarie de la ora 11 ne-am intalnit pe  platforma online oferita de google meet pentru prima intalnire metodica din acest an.

Am  discutat despre 
1.Statistica CULT,  
2.Activitati de biblioteca Online,  vom discuta exemplul bibliotecii Marghita .
3.Activitati pe care le puteti face de ziua Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.
4. Tehnologii pentru comunități, prezentarea webinarului oferit zilele trecute de Fundatia Progress  si de Kyriakos Kyriakidis, Eduact, Grecia.

5. S-au discutat si alte  probleme profesionale care tin de activitatea curentă, despre proiectele pe care le pregatesc bibliotecarii pentru anul 2021.


 Au participat bibliotecari din bibliotecile Sacueni,  Alesd, Marghita, Nucet, Salonta, Madaras, Sintandrei, Budureasa.

 

Din aceasta intalnire am aflat ca Biblitoeca din Sacueni se pregateste de implemntarea unui frumos proiect , curs de pictat si de istoria artei- practica si teorie .

Cursul se va tine timp de 2/3 ore pe saptaman la muzeul din localitate, care are un spatiu generos.

Proiectul se va termina in vara cu o tabara de 3 zile pentru copiii implicati. 


 


Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului  este ziua de 27 ianuarie din fiecare an și este prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această comemorare a fost decisă prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a ședință plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei ședințe speciale[3], Adunarea Generală a Națiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste și sfârșitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni și a milioane de persoane de alte naționalități de către regimul nazist german.

27 ianuarie este data la care, în 1945, cel mai mare lagăr nazist de exterminare de la Auschwitz-Birkenau (astăzi în Polonia) a fost eliberat de armata sovietică.







Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării