15 februarie 2023

15 Februarie - Ziua naționala a lecturii


 Azi, la Biblioteca comunei Aștileu, pentru a comemora și sărbători aceasta zi importantă pentru noi, a fost prezentă scriitoarea anului 2022 — Ela Ardelean. 

Primarul comunei Astileu, domnul Lazăr Vasile Ionuț, a fost nelipsit de la această sărbătoare, menționând exemplul și importanță implicării pentru evoluția societății. 

Doamna bibliotecar Bogdan Nicoleta a făcut posibilă sărbătorirea acestei zile într-un cadru absolut superb atât ca ambient cât și ca sentiment. 

 Am lecturat din cartea “Există si nopți”  pagini care pun adevărate baze pentru existența noastră și oferă o șansă la renaștere morală. 

       Ziua lecturii nu trebuie sărbătorită doar într-o sigură zi din an, aceasta trebuie sărbătorită zilnic. Cultura, inspirația, știința,  toate vin din ceea ce citim. Pentru a le dezvolta avem nevoie de o lectură completă și complexă, făcută zi de zi. 

Cititul reprezintă baza existenței și dezvoltării noastre ca oameni atât individual cât și ca societate- colectiv. Este arta profundă ce ne leagă și elementul de continuitate al societății. 

A fi într-o Bibliotecă nu înseamnă a te afla într-un spațiu fizic ci este un sentiment ce trebuie trăit la o intensitate maximă

Bibliotecar Nicoleta Bogdan

În presă 










Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării