24 februarie 2023

Cultură și civilizație ebraică - donație de carte

 

În luna februarie 2023 Federația Comunităților Evreiești din România a donat Bibliotecii Județene ”Gheorghe Șincai ” 10000 de cărți apărute la editura Hasefer în ultimii 10 ani.

Găsim printre ele cărți de istorie, romane, memorialistică, poezie, eseuri, lucrări de istorie de diferite nivele, cărți de cultură și  civilizație ebraică.  

Spre deosebire de literatura referitoare la evrei și holocaust care apare pe piață, acestea nu sunt bestselleruri, ci sunt cărți care conțin momente trăite, interesante pentru cei care doresc să vadă realitatea așa cum a fost trăită de autori.

În ultimii 10 ani istoria evreilor și a Holocaustului a revenit în atențía generală.
HOLOCAUSTUL este termenul care reprezintă cel mai mare masacru din istorie, iar între victime s-au numărat 1,5 milioane de copii....
În calendarul evenimentelor găsim două date importante:
9 octombrie - Ziua Comemorării Holocaustului din România- din 2004
27ianuarie- Ziua Internațională a comemorării victimelor celui de-al doilea Război Mondial

Pentru a susține programele școlare cu această tematică , Biblioteca Județeană ”Gheorghe Șincai va oferi din aceste cărți la rândul ei,  donații de carte,  spre bibliotecile publice  și școlare în măsura nevoilor și a cererilor.



                    



































8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării