19 februarie 2023

Lecturi de weekend 173


Fiona Barton, autoarea britanică de bestselleruri,  s-a născut în 1957, la Cambridge, în Regatul Unit.  La  Londra a lucrat ca scriitoare și jurnalistă pentru mai multe ziare:   The Daily Mail The Daily Telegraph unde a fost redactor de știri și The Mail, ca  reporter șef. În perioada petrecută la The Mail, a fost distinsă cu National Press Awards. Ea a fost, de asemenea, reporter șef la Mail on Sunday, unde a câștigat Reporterul Anului la British Press Awards.


În 2008, și-a părăsit cariera de jurnalist pentru a face voluntariat în Sri Lanka împreună cu soțul ei, ca formatori de jurnalişti. Din acest moment a început să lucreze cu jurnalişti exilaţi şi ameninţaţi din întreaga lume.

În timpul șederii în Sri Lanka, a început să lucreze la Văduva . Aceasta a însemnat relaxarea stilului   de jurnalist și  pentru a prelua stilul mai liber al scrierii de roman. În calitate de jurnalistă a unui ziar național care acoperă crime și procese notorii, ea s-a trezit întrebându-se ce știau cu adevărat soțiile acuzaților – sau și-au permis să știe.


După ce a părăsit Sri Lanka, cuplul s-a mutat în Franța, unde, odată ce romanul ei de debut a fost publicat și bine primit, a început să lucreze la Copilul, a doua sa carte. La vârsta de 51 de ani, Fiona Barton și-a dat seama că acum este romancier. Cariera ei a luat câteva întorsături surprinzătoare de-a lungul anilor.
Ca să păstreze relația cu cariera de jurnalist , a a creat personajul Kate Water, care este și jurnalist, ceea ce, iar autoarea a putut să înzestreze personajul cu propriile abilități de jurnalist.

Romanul ei de debut, Văduva, a fost vândut până acum în aproximativ 30 de țări.
După publicare, titlul a fost inclus pe lista scurtă pentru competiția Richard & Judy Search for a Bestseller în anul 2014.

The Widow este un thriller psihologic extraordinar și captivant și este, într-adevăr, un succesor demn al reginelor menționate mai sus ale genului. Are în rol principal Jean Taylor, al cărui soț Glen tocmai a murit și a cărui moarte a provocat o mare zarvă. În timp ce era în viață, Glen a fost acuzat de o crimă odioasă, iar acum, după moartea sa, jurnaliştii bat la ușa lui Jean cerându-i câteva răspunsuri. Este povestea unui copil dispărut, scrisă din mai multe perspective, povestită de soția bărbatului suspectat de crimă, de detectivul care conduce cazul, de jurnalist, precum și de mama victimei. 

Toată lumea se uită mereu la victimă, dar cum rămâne cu cei rămași în urmă de partea acuzatului? Cum îi afectează toate acestea familia și cum pot face față calvarului? 

În Copilul, a doua carte a lui Fiona Barton, o întâlnim din nou pe Kate, de data aceasta investigând o altă crimă care se învârte în jurul scheletului unui copil mic, descoperit la Londra, pe un șantier. Vestea despre acest caz va afecta profund două femei: una care ar putea avea un secret îngropat care ar putea ieși la iveală, iar cealaltă care s-ar putea teme de vestea că copilul furat de la maternitate ar putea fi cel găsit chiar acum.


Cărțile fionei Barton, Copilul și Văduva sunt și în format electronic pe Scribd și pe Academia.edu in pdf.

traducere adaptată din - Cărțile Fionei Barton

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării