14 octombrie 2024

Ședința anuală a Asociației Bibliotecarilor Maghiari din România.

 

În perioada 10-11 octombrie 2024, a fost organizată Ședința anuală a Asociației Bibliotecarilor Maghiari din România. Întâlnirea profesională a avut loc la Biblioteca Orășenească “Máté Imre”, din Valea lui Mihai.

Organizatorii principali al evenimentului au fost: Szőcs Endre (președintele ABMR), Karsai Attila (primarul din Valea lui Mihai), Gheri Judit și Simon Andrea (bibliotecari la Biblioteca Orășenească Máté Imre”)

Ședința anuală a fost prima oară organizată în Județul Bihor, cu o participare activă a bibliotecarilor din teritoriu, inclusiv din Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai”. Delia Pantea coordonatorul metodologic, împreună cu bibliotecara Melinda Racsav au transmis mesajele de bun venit a doamnei directoare Ancuța Florina Șchiop și ideea întâlnirilor profesionale, organizate în viitorul apropiat la Oradea sau în bibliotecile din județul Bihor.

Prezentările tematice, profesionale au fost concrete, actuale și diversificate. Am putut să discutăm liber despre domeniile și ramurile biblioteconomiei. Bibliotecarii invitați din țară și din Ungaria au împărtășit experiențele, tendințele moderne pe care le practică în instituțiile de cultură în care lucrează. Subiectele discutate au reflectat că sunt necesare întâlnirile organizate ca să putem crea legături profesionale, ca să avem curajul să cerem sfaturi, îndrumări metodoligice, și ca să practicăm tendințele moderne a meseriei.









Ședința anuală a Asociației Bibliotecarilor Maghiari din România.

  În perioada 10-11 octombrie 2024, a fost organizată Ședința anuală a Asociației Bibliotecarilor Maghiari din România. Întâlnirea profesion...

Wikipedia

Rezultatele căutării