29 iunie 2009

Manager la biblioteca judeţeană

Bibliotecarii din judeţ consideră directorul Bibliotecii Judeţene ca pe propriul director.
Pentru că am primit telefoane care îmi cereau amănunte despre noua doamnă directoare, prin amabilitatea dânsei vă împărtăţesc câteva amănunte din cariera impresionantă.


Din 16 iunie 2009 , Doamna Ligia Mirişan este director- manager la Biblioteca Judeţeană "Gheorghe Şincai" Oradea.
Din CV-ul dânsei spicuim:
Absolventă a Facultăţii de Filologie a Universităţii Babes Bolyai din Cluj Napoca , în 1982; a şcolii Academice Postuniversitare a Universităţii tehnice Cluj Napoca, specializarea informatica aplicată şi programare, 2003.
Din studiile de perfecţionare trecem în revistă bursele de studii din străinătate- 1993 în Belgia, 1997 în Danemarca, 1998 Paris, 1998 Siegen- Germania, 1999, Duinsburg- Germania, 2004 Regen-Germania, 2002-2003 Curs postuniversitar realizat în colaborare cu CNR- European consultant- Franţa pe teme de comunicare, 2006 Stagiu internaţional în Franţa cu tema "Cultura/ arhitectura/ patrimoniu".
Ca experienţă profesională enumerăm selectiv:
1982-până azi-profesoara de română -franceză la colegiul Naţional Simion Bărnuţiu din Şimleul Silvaniei,
1998-2005-Director la Casa de Cultură Şimleul Silvaniei.
2004-2005-Director la Centrul Zonal de Educaţie a adulţilor ( CZEA) din Şimleul Silvaniei.
2005-2009-Director executiv la direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi patrimoniu Cultural Naţional Bihor.

Preocupările pentru educaţia permanentă a adulţilor, pentru îmbunătăţirea calităţii comunicării şi a managementului în echipă transpar pe tot parcursul carierei.
Doamna Mirişan a fost autor şi coautor a unor seminarii naţionale cu experţi ai UE, Ministerul Culturii şi Cultelor , IIY-DVV- Germania ,Universitatea Oradea... Din activitatea profesională mai putem enumera:participări la Festivaluri Internaţionale de Folclor, editarea de lucrări în domeniul patrimoniului cultural imobil şi mobil, activitate ştiinţifică prin articole publicate în PAIDEIA, SILVANIA, Gazeta de duminică; activităţi extraprofesionale de club - ca membru fondator şi apoi preşedinte a Clubului LIONS din Şimleul Silvaniei.

O asemenea activitate a fost răsplătită cu Ordinul "Meritul cultural în grad de cavaler " conferit de Preşedenţia României în 2004.

Pasiunile dânsei sunt: lectura, limbile străine, muzica, artele plastice, dansul, călătoriile, informatica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării