14 septembrie 2009

Dezvoltarea ANBPR

Va prezint un rezumat al activitatii a biroului executiv al ANBPR in perioada iulie septembrie precum si agenda urmatoarei conferinte a asociatiei.Informatiile le-am adunat de pe site-ul biblionet.ro si din informarea trimisa de doamna Doina Popa filialelor asociatiei.




I.In perioada 2-4 iulie 2009, la Piatra Neamt, Biroul Executiv al ANBPR cu sprijinul IREX, a inceput procesul de planificare strategica a Asociatiei. Pe parcursul a 3 zile de lucru, pornind de la rezultatele evaluarii capacitatii organizationale realizate anul trecut, membrii Biroului Executiv au identificat punctele tari si punctele slabe, oportunitatile si amenintarile si cei mai importanti factori interesati/categoriile de public tinta pentru asociatie. Pe baza acestor analize, Biroul Executiv a extras 4 obiective strategice de dezvoltare a asociatiei pentru urmatorii 4 ani:
1. Imbunatatirea comunicarii cu membrii
2. Implicarea mai activa a membrilor in elaborarea si realizarea activitatilor asociatiei
3. Consolidarea formarii si dezvoltarii profesionale si adaptarea la cerintele contemporane
4. Creșterea capacitatii ANBPR de a deveni partener strategic al autoritatilor publice in dezvoltarea de politici publice.


II. In perioada 24.07.09 – 05.08.09 a avut loc procesul de selecţie a personalului angajat în Departamentul Operaţional al Asociaţiei. Comisia de selectie a fost formata din formată din: Dragoş Adrian Neagu (preşedinte), Sorin Burlacu, Liviu-Iulian Dediu, Silvia Nestorescu şi Cristina Văileanu (IREX).

La interviu au fost invitate primele 5 persoane din fiecare categorie de candidaţi, selectate pe baza punctajului acordat CV-urilor primite, respectiv 58 pentru postul de Asistent director şi 39 pentru postul de Director executiv.
În urma interviului s-au calificat: doamna Ioana Cristina Crihană pentru postul de Director executiv şi domnişoara Cristina Gabriela Iliescu pentru postul de Asistent director.

Activitatea Departamentului Operaţional a început la 1 septembrie la sediul Asociaţiei de pe Str. Dr.Staicovici nr. 15, Bucureşti.

III. ANBPR a fost reprezentată la Conferinţa IFLA de la Milano de Dragoş-Adrian Neagu, primvicepreşedinte şi de Ruxandra Nazare, Filiala Braşov. Rapoartele informative privind această participare vor fi prezentate la Conferinţa ANBPR


IV.Anul acesta Conferinţa ANBPR se va desfăşura la Lacu Roşu, în perioada 29-30 octombrie (zile pline).
Structura Programului:
A. Prezentarea conceptului de dezvoltare a Asociaţiei;
B. Exemple de bune practici organizaţionale şi de comunicare în şi între filialele ANBPR;
C. Rolul ANBPR în sustenabilitatea Programului Biblionet;
D. Sesiune de dezbateri profesionale;
E. Vizită de studiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

8 aprilie - Ziua romilor

Activități și povești de Ziua romilor și Săptămâna verde la biblioteca comunală din Sântandrei. Ramona Durdeu a fost gazdă și ne-a implicat ...

Wikipedia

Rezultatele căutării