19 septembrie 2009

Ziua Internaţională a Păcii- 21 septembrie

Centrul de informare ONU pentru România ne face cunoscut următorul anunţ:
În anul 1981, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis ca ziua deschiderii sesiunii sale ordinare, din septembrie, va fi în mod oficial celebrată ca zi internaţională a păcii şi va fi dedicată comemorării şi întăririi idealului de pace atât în interiorul frontierelor, cât şi între toate ţările şi popoarele lumii (rezoluţia 36/67).
Din 1998 Adunarea a reafirmat ideea că această zi trebuie sărbătorită în continuare, în ziua deschiderii anuale ordinare (rezoluţia 52/232 din 4 iunie).
La 7 septembrie 2001, Adunarea Generală decidea ca, începând din anul 2002, Ziua internaţională a păcii va fi sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie, iar acest lucru urma să fie adus la cunoştinţa tuturor militanţilor pentru pace (rezoluţia 55/282). S-a declarat că această zi va fi una a non-violenţei, fără focuri de armă. Tuturor naţiunilor şi popoarelor le-a fost adresată invitaţia de a înceta orice ostilitate pe parcursul acestei zile.

Un comentariu:

  1. Ehe, la cata "pace" e in lume acuma cred ca ne-ar trebui o luna a pacii, nu o zi, ca-i prea putin.

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării