2 septembrie 2009

Zile de curs


Prima sesiune de curs 31 august -4 septembrie este in derulare.Doamnele bibliotecare de la Valea lui Mihai, Sacueni , Beius, Curtuiseni si Vadu Crisului parcurg zilnic peste 50 de kilometri pentru a participa la curs.Mai usor este pentru doamnele bibliotecare de la Nojorid si Bors care sunt mai aproape de Oradea.
Efortul este necesar, modernizarea bibliotecilor prin dotarea cu calculatoare, in cadrul proiectului Biblionet, implica si cunostinte sporite in folosirea tehnologiei.Fiecare cursant lucreaza singur sau ajutat pe laptopurile destinate cursului. Trainerul principal este de la Fundatia EOS Timisoara.Saptamana aceasta, domnul Adrian Popovici este asistat de cei 2 cotraineri ai bibliotecii judetene, Viviana Pop si Paul Zot. Luni si marti la cursuri a asistat si reprezentanta IREX Camelia Crisan.
De la zero tehnologie in biblioteca, la administrarea a 4 calculatoare si la a raspunde la diverse cereri de la utilizatori diferiti care folosesc concomitent calculatoarele este un mare pas inainte.Cursul incearca sa atinga toate elementele necesare unui astfel de demers. Cantitatea de informatie este uriasa ca volum si diversitate mai ales pentru incepatori.
Biblioteca Judeteana va mai organiza minicursuri in centrele zonale pentru a ne asigura ca totul va merge cat se poate de bine.
A doua sesiune de instruire este in perioada 14-18 septembrie, si a treia sesiune in perioada 28 septembrie -2 octombrie.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării