2 noiembrie 2009

Conferinta ANBPR de la Lacul Rosu

In 29-30-31 octombrie 2009 a avut loc la Lacu Rosu , in judetul Harghita a XX-a conferinta ANBPR, cu Tema dezvoltarea Capacitatii organizationale a ANBPR in contextul programului Biblionet.
Conferinta aniversara a inceput cu un raport a celor 20 de ani activitate  , Capacitatea organizationala ANBPR- bilantul unei etape parcurse, sustinut de doamna Doina Popa , presedinte al ANBPR.
Programul conferintei il puteti vedea aici  .Lucrarile au fost structurate in 3 sesiuni: Exemple de bune practici organizationale si de comunicare in filialele ANBPR, Cafeneaua ANBPR si Sesiunea de dezbateri profesionale.

Lucrarile au fost postate  pe site ul ANBPR
Cateva cuvinte despre unele din cele mai interesante prezentari.
Florica Pop, ( director in Salaj) ,a vorbit despre Activitati de succes ale bibliotecii in afara spatiilor proprii.Cu foarte mult suflet, ne-a demonstrat ca atunci cand nu ai spatiu pentru biblioteca, orasul intreg devine gazda oricarei activitati pe care doresti sa o faci -prezenta la toate targurile si evenimetele locale, echipe de teatru  create in biblioteca, care au spectacole in spatii non formale. (prezentare Salaj)

Mihai Grinea ( Iasi) avand experienta unui an ca centru pilot in Biblionet a prezentat Bune practici in Centrul Internet. Putem invata din experienta Iasului pentru a evita problemele pe care un centru Internet  in biblioteca le poate aduce cu el.

Rodica Pavalan ( Dolj), cu Itinerar cinematografic pe harta Doljului.Filmul in sprijinul bibliografiei scolare, ne-a aratat ca serviciile de biblioteca nu mai sunt acelea standard de impurmut carte, ci in calitate de Biblioteci Judetene, putem iesi spre public cu orice fel de colectii.Filmele au fost foarte bine primite atat in scolile din mediul rural cat si de catre populatia adulta.

Valentin Smedescu ( Valcea ) intreba Noi cu cine lucram? aici  gasiti prezentarea in intregime.
O realitate, numai putini din cei care lucreaza in biblioteca au pregatire de specialitate.

Foarte interesanta a fost Cafeneau ANBPR; cei 150 de participanti au venit cu idei pe 5 teme propuse:Nevoi de formare si dezvoltare profesionala, prioritati de politici publice, Dezvoltarea asociatiei, Comunicarea intre membri, Colectarea si diseminarea bunelor practici.Asteptam sa vedem toate ideile centralizate pe Site-ul ANBR\

Tuturor filialelor li s-a oferit cate o Diploma aniversara.


cateva poze din zona.
  toamna 1 toamna 2
 efecte de lumina 
pe lac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării