19 iulie 2010

Lecturi de weekend 5

Vacanta, caldura, concedii si cate o carte. Acum am parcurs Amintirile rechinului de Steven Hall, editura Polirom, 2008. La sfarsitul capitolului 3 am crezut ca o abandonez ... si dintr-o data a venit capitolul 4  unde  se vorbea despre   cripto-zoologia rechinilor pur conceptuali. 

Coperta prezenta cartea ca o fuziune intre Matrix, Falci si Codul lui da Vinci, o carte SF oarecum thriler.
 Protagonistii cartii, sunt urmariti de un rechin pur conceptual care se hraneste din ideile si mintea lor pana la completa anihilare. Spre a se salva se ascund intre carti si intre idei haotice in care structura lor ideatica sa nu poata fi identificata; tapeteaza cladirile cu carti pentru ca multimea ideilor din carti sa creeze o bariera de protectie.
Pana la urma oamenii vor distruge rechinul cu ajutorul unei barci de pescuit rechini pur conceptuala .

Privind in realitatea imediata cu siguranta viata bate fictiunea. Avem si noi rechinii nostri care se straduie sa distruga ce a mai ramas de distrus. Ma intreb daca peretii bibliotecilor, tapetati de carti, de idei si de idealuri ne vor putea oferi protectie ca si eroilor de roman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării