5 iulie 2010

Un nou serviciu la Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" Oradea


Fundatia Cartea Calatoare din Focsani  isi propune sa popularizeze in rindul nevazatorilor romani metode si echipamente moderne de acces la informatie, sa faciliteze procurarea lor , sa asigure asistenta celor care le vor folosi. De asemenea, isi propune sa produca material necesar instruirii nevazatorilor si tot ceea ce ar putea ajuta la dezvoltarea lor intelectuala si la imbogatirea lor sufleteasca. Scopul final il constituie integrarea socio-profesionala a persoanelor fara vedere.




Un nou partener al proiectului "Acces nediscriminativ la educatie si cultura pentru persoanele cu deficiente de vedere", este  Biblioteca Judeteana "Gheorghe Sincai" Oradea care doreste sa anunte  acest nou serviciu tuturor celor  interesati de serviciile pentru nevazatori.

Donatia primita consta in 2 playere Daisy, Victor Reader Clasic X+, in valoare de 2275,33 Ron.

O carte in format audio Daisy se poate citi selectiv exact ca si o carte tiparita. Folosind un player Daisy, cititorul nevazator poate naviga foarte usor prin structura cartii: poate sari la o anumita pagina, poate sari la un anumit capitol, dintr-un paragraf in altul, poate sa reia o fraza anterioara sau sa citeasca cu viteza variabila.

Noul serviciu va fi disponibil in cadrul Mediatecii de la etajul 2, sediul central, incepand cu data de 05 iulie 2010, ora 13.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării