24 august 2010

Pregatiri pentru seria a doua Biblionet

La sfârşitul lunii iunie am fost intr-o vizită la bibliotecile comunale care urmează să intre în seria a doua a programului Biblionet.


Avram Iancu, Cefa, Mădăras, Nucet, Vaşcău, Ceica, biblioteci comunale sau orăşeneşti.
Vizitarea fiecărei locaţii a avut un scop bine conturat. Pentru bibliotecile înscrise în seria a doua am verificat stadiul pregătirii bibliotecilor pentru implementarea proiectului.

Imaginile din iunie de la Avram Iancu.
Sper ca imaginea din septembrie sa fie alta.

Traseele parcurse au făcut posibilă şi vizitarea unor biblioteci unde programul Biblionet funcţionează deja de jumătate de an-Sânnicolau Român, Nojorid, Borş, şi Sânmartin.


Imagini din iunie de la Sannicolau si Nojorid.
La calculator , coordonatorul regional Daniel Pop reinstaland windowsul.


De la acea vizită au trecut 2 luni şi o restructurare a administraţiei locale.



Proiectul Biblionet este un proiect eficient pe timp de criza deoarece ofera populatiei saracite o deschidere spre informatie diversa , spre lume , spre servicii de diferite tipuri intr-un mod gratuit prin intermediul bibliotecii, mica institutie locala unde fiecare poate gasi ceva pe gustul lui.


Si totusi, am pierdut un post de bibliotecar, la Nucet.
La Madaras si la Vascau autoritatile locale nu doresc sa se implice, chiar daca indeplinesc conditiile de eligibilitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării