3 august 2010

Lecturi Urbane - la Oradea

Un proiect care se desfasoara de cativa ani in tara ajuns si la Oradea.
Nu am aflat decat acum dupa ce a trecut, de pe site-ul ovidan.ro, dar nu pot decat sa ma bucur.
Din experienta mea de bibliotecar stiam ca fiecare carte are un cititor sau isi poate gasi un cititor.
Pe de alta parte sa iti fai timp sa citesti si sa te bucuri de lectura si de compania altor oameni este ceva minunat, atat in biblioteci cat si in afara lor.


"Lecturi Urbane Oradea au avut loc, pentru întâia dată în oraşul nostru, vineri, 30 iulie 2010, de la ora 18.00, în parcul Magnoliei, situat pe strada Transilvaniei, în cartierul Rogerius.
Timp de o oră s-au adunat peste 100 de oameni, care şi-au însuşit din cărţile pe care le-au distribuit organizatorii chiar din biblioteca proprie (peste 100 adunate atât de la ei, cât şi de la cei veniţi la faţa locului). De la manuale de limba română sau franceză şi până la poveşti nemuritoare, romane poliţiste sau de dragoste, toate acestea au fost accesibile pentru oamenii care s-au arătat profund impresionaţi de întreaga acţiune, considerând că astfel de evenimente ar trebuie să se desfăşoare mult mai des.


Promitem că data viitoare vom aduce şi mai multe cărţi, ba mai mult îi îndemnăm pe orădeni, să doneze chiar şi ei cărţi, aşa cum s-a întâmplat şi în decursul întregii manifestări, şi pe care le vom oferi, mai departe, pasionaţilor de literatură. Ne propunem ca această iniţiativă să devină o tradiţie şi să avem parte, cel puţin trimestrial, de astfel de manifestări, în ideea de a promova lectura în spaţii mai mult sau mai puţin convenţionale. În plus, avem dorinţa de a atrage cât mai multe biblioteci şi edituri din Oradea, care sunt dispuse să ni se alăture în acest demers pentru a dona la rândul lor cărţi în favoarea menţinerii spiritului acestei activităţi exclusiv culturale.


Despre Lecturi Urbane
Lecturi Urbane este un proiect de implicare socială ce are drept obiectiv principal încurajarea lecturii în spaţiile publice şi crearea unui nou model de a contribui la binele comunităţii. Credem că România se poate transforma prin lectură ."

Un comentariu:

  1. Salut, mi se pare foarte interesant blogul tau, inscrie-l pe http://www.enterclick.ro pentru a primi vizitatori unici si trafic, tot ce trebuie sa faci e sa accesezi de 2 ori pe zi toate site-urile din sistem si vei primi pentru fiecare vizita facuta celorlalti una de la ceilalti catre tine.

    RăspundețiȘtergere

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării