Temele de discutie s-au centrat in jurul evaluarii datelor statistice colectate si asupra problemelor semnalate de experienta unui an de proiect.
Spicuiesc din rezumatul intalnirii; rezumat facut de Marcel Chiranov, specialist impact IREX Romania, organizatorul intalnirii.”Utilizarea tehnologiei va avea asupra cetatenilor un alt impact cuantificabil pe termen lung, in afara celui vizibil pe temen scurt. Trebuie sa cream instrumente pentru a capta aceste informatii.
Impactul atitudinii “pe internet gasim orice si este corect!” asupra utilizatorilor poate fi neplacut. Sub ce forma putem interveni in asa fel ca problemele create de aceasta atitudine sa fie minime. Este bine ca Biblionet sa ofere date/asistenta referitoare la verificarea acuratetii informatiei .
Aproximativ 8% dintre utilizatorii serviciului de internet declara ca vin la biblioteca doar pentru utilizarea computerului. Dorim sa oferim si alt tip de servicii si asistenta acestui grup de utilizatori? Dorim ca utilizatorii sa inteleaga toate serviciile bibliotecii? Sa intelegem ce alte nevoi au si adaptam acestora oferta de servicii sau activitati? Cum putem crea “valoare adaugata” pentru cetateni si biblioteca, profitand de utilizatorii care vin la biblioteca doar pentru computer?
Majoritatea bibliotecarilor sunt incantati sau multumiti de faptul ca si-au imbunatatit calificarea profesionala ca urmare a a participarii la activitatile din proiect: training, acces la tehnologie, networking cu alti bibliotecari din tara.
Bibliotecarii descriu ca rezultate concrete :
a. Imagine mai buna in comunitate.
b. Relationare mai buna cu administratia publica.
c. Noi servicii sau activitati initiate in biblioteca.
d. Networking cu alti bibliotecari din tara.
e. Bibliotecarii sunt mai increzatori in propriile posibilitati.”
Grupul si-a propus elaborarea unor materiale relevante pe temele discutate, elaborarea unui buletin informativ lunar care sa puna in evidenta cele mai frumoase realizari din proiect.
Un alt obiectiv al grupului este elaborarea unui Ghid de bune practici in situatii de risc - indrumar pentru bibliotecile publice .
La intalnire au fost prezenti: Ruxandra Nazare - Brasov, Corina Ciuraru - Braila, Delia Pantea - Bihor, Nicoleta Trasca - Dolj ,Vladut Andreescu - Dambovita, Mihai Grinea - Iasi, Mihaela Racoviteanu - Ialomita, Lacrimioara Cocuz - Suceava, Virgil Cojocaru - Neamt, Valentin Smedescu - Valcea, Constantin Mituca - Gorj, Luminita Petrescu si Anca Rapeanu - IREX Romania.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Care este parerea ta?