10 februarie 2011

Seminar pe teme culturale la Beius

Intalnirea profesionala a bibliotecarilor s-a suprapus peste Seminarul - Perspective educationale in asezamintele culturale din zona Beiusului - initiat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor, Centrul Zonal Metodologic pentru Educatia Adultilor si Primaria Municipiului Beius.
Au fost prezenti primarul Beiusului, dl. Adrian Domocos, primari din zona, noul director al directiei de cultura dl. Radu Pavel, doamna directoare Ligia Mirisan, reprezentanti ai culturii bihorene.
Din tematica speciala a seminarului expunerea doamnei prof. Anca Popescu-Ratiu - ”Kitsch-ul cultural” a fost de interes general. Dansa remarca ”Singuratatea individului, inadaptarea lui, migratia din zona culturala traditionala spre oras, sta la baza aparitiei fenomenului kitsch. In civilizatia noastra de consum are loc o pervertire in masa a simtului estetic.”
Doamna Ligia Mirisan a vorbit despre educatia adultilor, managementul proiectelor culturale si despre proiectul Biblionet, relevanta lui in educatia moderna a adultilor si posibilitatea extinderii lui in zona Beiusului.
Prezentarea mea, din fericire s-a potrivit pentru intreg auditoriul - a fost despre teoria retelelor - atat cele stabilite in plan uman si interinstitutional, cat si a retelelor sociale gen facebook, care castiga din ce in ce mai mult teren , si pot fi exploatate in interesul institutiilor de cultura.
Dupa incheierea lucrarilor oficiale, cu colegii bibliotecari am discutat problemele noastre interne dupa cum prevedea agenda initiala.










Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării