21 februarie 2011

Programul European GRUNDTVIG

IREX Romania, impreuna cu parteneri din 3 tari din Uniunea Europeana, prin Fundatia Progress din Romania, desfasoara un proiect finantat de initiativa Grundtvig in cadrul programului european de invatare continua (Lifelong Learning Programme).
Scopul acestui program este de a folosi „povestirea digitala” (digital storytelling) ca un mijloc de a spori gradul de utilizare a Tehnologiei Informatiei si a Comunicatiilor (TIC) in randul cetatenilor de varsta a 3-a, avand drept consecinta un mai mare grad de implicare a acestora in societate.
Participantii la acest program vor lucra impreuna cu persoane de varsta a 3-a pentru a realiza montaje video ale povestilor acestora.
Pe parcursul lunilor Ianuarie si Februarie, IREX a selectat 13 participanti pentru acest program: lista candidatilor selectati.
Din partea Bibliotecii Judetene „Gh. Sincai” Bihor va participa Paul Zot, formator in cadrul programului Biblionet.

· In Martie/Aprilie 2011, 7 participanti, impreuna cu 3 angajati IREX vor participa la un curs de 3 zile la Londra.

· In Noiembrie 2011, un al doilea grup de 6 bibliotecari traineri plus 3 angajati IREX vor merge la Londra pentru al doilea curs.
Dupa curs, participantii vor reveni in tara si vor:

1. Livra un curs de formare pentru colegii bibliotecari din cadrul Bibliotecii judetene sau din mediul rural interesati de aceasta metoda de lucru (2 zile);
2. Lucra impreuna cu un grup de persoane in varsta pentru a-i invata pe acestia cum sa povesteasca digital;
3. Aduna cel putin 3 povesti digitale pe care le vor urca pe un site dedicat acestui proiect.
Aceste procese de training vor fi filmate de catre partenerii din Slovenia, pentru realizarea unui documentar video al programului.
In Mai 2012, 2 bibliotecari traineri si 3 cetateni de varsta a 3-a vor participa impreuna cu un angajat IREX la conferinta de final a proiectului care se va desfasura la Maribor, in Slovenia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării