4 aprilie 2011

A doua saptamana in America

 Am incheiat o saptamana foarte intensa de lucru si vizite la biblioteci . O sa scriu pe larg despre bibliotecile vazute, momentan din lipsa de timp am incarcat doar pe facebook sutele de poze pe care le-am facut.
Am vizitat  biblioteca  publica Urbana; Biblioteca Publica Champaign; Filiala Douglass a Bibliotecii publice din Champaign, Biblioteca  Publica din Oak Park- Chicago, la agentia de Marketing Upshot am vizitat biblioteca firmei  ; sediul principal al ALA ;   Biblioteca Publica din Chicago - 9 etaje, doua ore si jumatate de vizitat , si duminica biblioteca universitatii Northwestern.







Am reusit sa rupem un pic de timp pentru a cunoaste cat mai multe fatete ale culturii natiunii gazda.
In Champaign marti seara am ales sa mergem la o piesa de teatru  - Kashu-Juku Noh Theater la Centrul cultural Krannert. Trei piese scurte, trei teme diferite, una de razboi, una umoristica si o drama ,o exorcizare in stil japonez. Actorii sunt barbati toti, in costumele lor traditionale de matase , fondul sonor este asigurat de un grup de instrumente traditionale si de voci. Sala uriasa era plina de oameni, doar ici colo un scaun gol.

In Chicago in ziua libera de sambata am pornit la plimbare pe strazi, pe malul lacului Michigan si 4 ore am petrecut in muzeul de arta  si am iesit la ora de inchidere descoperind ca de fapt am mai avea vre-o doua aripi de cladire de vizitat. Toti marii artisti ai Europei erau reprezentati in salile de expozitie.
Am avut voie sa fotografiem , dar fara blitz. Era interzis sa fotografiem expozitiile aduse recent din alte parti.
Vantul care sufla salbatic nu a reusit sa ne indispuna ci doar sa ne faca sa fim mai vesele, ne-a dus grijile departe in largul lacului Michigan.


Duminica- brunch intr-o familie americana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în martie

 O nouă șezătoare .... Din proiectele de la muzeu  Si alte proiecte 

Wikipedia

Rezultatele căutării