28 aprilie 2011

Nemzeti konyvtari het- Saptamana nationala a bibliotecilor

Van egy hely Nagyvárad Össi negyedében, ahova magyar nyelvű könyveket böngésző, olvasni szerető embernek érdemes bekukkantania, és szabad óráját tartalmasan eltöltenie: ez a hely a megyei bibliotéka kicsiny könyvtárfiókja. Az ide belépőt kellemes csend, tisztaság és főleg kedves fogadtatás várja. A mindig segítőkész könyvtárosnő, Ilie Monica, lelkiismeretesen kikeresi a kért könyvet, s ha netalán újdonságok érkeztek, mindig felhívja erre is a figyelmet. Jól esik belelapozni egy-egy érdekes kiadványba, legyen az kortárs szépirodalom vagy éppen klasszikus. Jókaitól, Mikszáthtól kezdve, Arany Jánoson, Kosztolányin, Móricz Zsigmondon át Kovács András Ferencig, Bartis Attiláig igen széles a paletta. Ugyanakkor a világirodalom legnagyobb alkotóinak a magyar nyelvű fordításai is  szép számmal megtalálhatóak, úgy mint a Nobel-díjas Gabriel García Marquez regényei, vagy Paulo Coelho, Linn Ullmann, vagy a most igen népszerű Stephenie Meyer, Dan Brown, Wilbur Smith, stb legújabb könyvei. Az újdonságok, újabb kiadványok külön polcokon helyezkednek el, tehát könnyű megtalálni őket, s a kikeresett könyvvel, ha időnk úgy engedi, a kényelmes székeken ülve máris elmélyül az ember a betűk világába. Szeretünk ide eljárni, mi, ennek a kedves könyvtárnak magyar olvasói, szeretnénk minél több új könyvet olvasni és ajánlani másoknak is, térjenek be ide, nem bánják meg.

Tisztelettel Zsigmond Katalin, Fele Viktória, Farkas László, és még sokan mások.


In Saptamana Nationala a Bibliotecilor cativa cititori isi exprima bucuria de a avea in cartierul Iosia o filiala care are multa carte in limba maghiara de calitate.
Le multumim si ii asteptam in continuare sa viziteze mica noastra filiala.

Bibliotecar , Ilie Monica
Fost bibliotecar, Eva Kope

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării