2 august 2011

Biblioteca Borş - Tabără de creaţie 11 - 16.07.2011






În perioada 11 - 16 iulie a fost organizată Tabăra de creaţie de vară în Biblioteca Comunală Borş. Au participat în jur de 60 de copii zilnic între orele 9 - 13. În fiecare dimineaţă înainte de a începe activitățile, a fost citită o poveste. În cursul zilei copiii lucrau, discutau între ei, se jucau.

Acesta este al treilea an când organizăm tabăra de vară pentru copii în bibliotecă.

Sâmbătă a avut loc gala de închidere în prezenţa părinţilor şi a presei, mai jos aveți programul şi câteva poze.

I zi: Papier mache

Este o tehnică simplă, se înmoaie bucăţile de hârtie, preferabil de ziar în adeziv, şi se lipeşte în straturi astfel încât să obţinem obiectul dorit. Se lasă la uscat, după uscare se pictează şi decorează după dorinţă, stil, utilitate .




II zi: Pictură pe sticlă
Este o metodă de decorare a suprafeţelor din sticlă şi porţelan. Aceste două moduri sunt cele mai des folosite moduri de utilizare a vopselei pentru sticlă.


Prima metodă: liniile de contur se trasează pe sticlă, creând o aţă lichidă. După uscarea liniilor de contur, se începe vopsirea suprafeţelor. Vopseaua se aplică pe sticlă cu pensula.
A doua metodă: vopseaua se aplică pe folie şi după uscare, modelul se desprinde şi se aplică pe o suprafaţă de sticlă sau porţelan.


III zi: Decoupage cu şerveţel

Decupajul implică folosirea de hârtie cu modele decorative și de vopsele acrilice pentru a crea o compoziție. Aceasta este apoi acoperită cu câteva straturi de lac, până obținem o suprafață plană.

IV zi: Plastilină şi Animale din pietre colorate

Este o tehnică de modelare folosită des la şcolari şi preşcolari, uşor de lucrat şi dă rezultate senzaţionale.
Ca materie primă vom volosi pietricele de diferite forme şi mărimi. Mai avem nevoie şi de vopsele acrilice de diferite colori.


V zi: Farfurii decorate din Materiale naturale:

tehnica folosită este colajul. Conturul lucrării fiind o farfurie, pe care am lipit seminţe, de toate tipurile, de toate culorile: grâu, porumb, seminţe de floarea soarelui, mac, etc. Rezultatele sunt de-a dreptul minunate.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării