17 august 2011

Biblionet anul trei de proiect in Bihor

Programul „Biblionet – lumea in biblioteca mea” a atins acoperire nationala incepand cu luna iunie
2011.

Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Fundaţia EOS (Educating for an Open Society), Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România
(ANBPR) şi bibliotecile publice româneşti. Microsoft Corporation, partener al programului Global Libraries     la nivel mondial, donează software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către biblioteci.Programul Biblionet - lumea în biblioteca mea are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru o perioadă de 5 ani şi are ca scop dezvoltarea unui sistem modern de biblioteci publice în România. Scopul său este de a asigura creşterea accesului românilor la informaţieajutând bibliotecile să-şi deservească mai bine comunitatea.

Judetul Bihor este inscris in proiectul Biblionet din anul 2009.

Prin acest proiect au fost echipate si modernizate pana acum 28 de biblioteci publice, 7 orasenesti si municipale si 22 biblioteci comunale din Bihor, 2 filiale ale bibliotecii Judetene "Gheorghe Sincai".

Proiectul a asigurat odata cu tehnologia si posibilitatile de pregatire a bibliotecarilor pentru folosirea acesteia, instruirea pentru dezvoltarea de noi servicii in biblioteca si posibilitatea participarii la programe si proiecte nationale si internationale.

In seria a treia a proiectului Biblionet, au fost inscrise 15 noi locatii si au fost acceptate ca indeplinind conditiile de eleigibilitate doar 10- Biblioteca judeteana si doua filiale - Filiala Decebal si Filiala de Medicina, si bibliotecile comunale din: Bratca, Ceica, Finis, Rabagani, Rosia, Tinca si Tulca.

Astfel Bihorul va avea la sfarsitul anului 2011 , 35 de biblioteci publice modern echipate cu tehnologie, capabile sa ofere servicii moderne populatiei judetului.

Delia Pantea
Coordonator proiect in Bihor

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării