4 august 2011

“Let’s Do It, Romania!”- editia 2011



Draga voluntarule,

Iti multumim pentru implicarea in cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania! Pe 25 septembrie 2010, peste 200 000 de romani au iesit la curatenie si au curatat tara de gunoaie! Poti vedea  povestea noastra despre cum am dus proiectul in casele romanilor este aici 
J
Anul acesta avem o noua provocare pentru tine – vrem sa facem din nou curatenie in Romania pe 24 septembrie! Si avem din nou nevoie de ajutorul tau!
Dupa cum bine stii, implicarea poate atinge mai multe nivele:
  • Organizare – poti face parte din echipa care planifica si face totul pentru ca acest proiect sa se intample. Pentru aceasta actiune, te poti inscrie aici.
  • Cartare (identificarea mormanelor de deseuri cu ajutorul GPS-ului, pentru a realiza harta deseurilor). Pentru aceasta actiune, te poti inscrie aici.
  • Curatenie. Pentru aceasta actiune, te poti inscrie aici, selectand sectiunea “Curatenie”.
In aceasta perioada se desfasoara cartarea, pentru a realiza harta deseurilor! Hai cu noi si inscrie-te aici! Anul acesta, noul sistem de cartare se bazeaza pe “zone de cartare”, de aproximativ 3x3 km fiecare (numite si griduri).
Iata care sunt pasii de cartare:
1. inscrie-te pentru cartare aici si creeaza-ti un cont
2. dupa ce te loghezi, vei avea acces la harta Romaniei, impartita in zone de cartare. Alege-ti zone de cartare din judetele preferate si aloca-le prin aplicatia web!
3. dupa alocarea unei zone, vei primi un pachet de cartare, care contine:
·         harti ale zonei (in detaliu si in context), detalii despre localizare, puncte de reper, elemente naturale si de infrastructura care strabat zona (rauri, lacuri, paduri, drumuri, localitati apropiate samd)
·         manualul de cartare (in care sunt mentionare instructiuni detaliate legate de desfasurarea si abordarea cartarii)
4. mergi pe teren si identifica mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, completeaza o fisa de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curatenie: ce tipuri de deseuri se afla in compozitia mormanului, in ce volum, daca exista elemente de dificultate in acces sau transportul deseurilor, precum si descrierea cat mai completa a punctelor de reper si a modului in care se face accesul
5. introdu datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizand toate detaliile din fisa de morman
In afara de modalitatea clasica de cartare, poti utiliza si aplicatiile pe mobil pentru a carta in timp real. Aplicatia pentru IPhone poate fi downloadata gratuit pe AppStore, iar cea pentru Android va fi disponibila in scurt timp.
Informaţiile complete despre cartare se găsesc pe site-ul www.letsdoitromania.ro, la secţiunea Vreau sa particip. Si nu uita! Primul pas este sa iti creezi un cont pe noua platforma!
Iti multumim pentru implicare!

Let’s Do It! 


Șezătoare în martie

  Cu frecvență bilunară continuă și Șezătoarea de la bibliotecă, ultima întâlnire a fost în data de 28.03 de la ora 17. Chiar dacă bibliotec...

Wikipedia

Rezultatele căutării