22 august 2011

Cooperarea tinerilor bibliotecari maghiari din zona Carpatică-A Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése


Biblioteca Parlamentului maghiar a lansat un proiect cu titlul „Cooperarea bibliotecarilor tineri din regiunea Carpatică”, care se desfăşoară în luna septembrie la Budapesta.

La proiectul susnumit au câştigat patru bibliotecari din România:
- Bodnár Róbert – Biblioteca Universitară din Cluj-Napoca
- Kiss Szende-Enikő – Biblioteca Judeţeană din Braşov
- Majoros Enikő-Piroska – Biblioteca „Gheorghe Şincai” din Oradea
- Selyem Annamária – Biblioteca Universitară „Sapientia” din Târgu-Mureş

Participanţlor la proiect li se va oferi şansa, timp de o luna, de a cunoaşte mai bine munca bibliotecarilor din Budapesta, de a continua proiectele începute pe teme specificate de Biblioteca Parlamentului şi de a pune bazele unor relaţii profesionale între bibliotecile din bazinul Carpatic.
Bursierii vor avea şi posibilitatea de a prezenta oraşul şi biblioteca unde lucrează.
Prin această întâlnire se doreşte ca bibliotecarii să obţină o privire mai amplă şi mai deschisă asupra muncii lor de zi cu zi.
Felicitări tuturor participanţilor!


_________________________________________________________




A Magyar Országgyűlési Könyvtár „A Kárpát-medencei fiatal magyar könyvtárosok együttműködése” címmel, 2011 májusában egy pályázatot hirdetett meg. Az ösztöndíjra jelentkezhetett minden a 35. életévét még be nem töltött, öt év munkatapasztalattal rendelkező, a kárpát-medencében tevékenykedő könyvtáros. Pályázni egy a megadott témakörben írt, a könyvtárosi szakmához és nemzet-politikai tematikához kapcsolódó dolgozattal lehetett.

A pályázat Romániai nyertesei:
- Bodnár Róbert (Kolozsvári Egyetemi Könyvtár)
- Kiss Szende-Enikő (Brassói Megyei Könyvtár)
- Majoros Enikő-Piroska (Nagyváradi „Gheorghe Şincai” Megyei Könyvtár)
- Selyem Annamária (Marosvásárhelyi Sapientia Erdélyi Tudományegyetem)

Az ösztöndíjat nyert könyvtárosok 2011 szeptemberében a Budapesti Országgzűlési Könyvtárban vesznek részt tapasztalatcserén. A pályázat keretében a résztvevők megismerdednek az Országgyűlési Könyvtár működésével, lehetőséget kapnak a dolgozatok szakmai kifejtésére, továbbá alkalmuk lesz bemutatni romániai munkájukat és szülővárosukat a budapesti kollégáknak. A pályázat célja a határon túli könyvtárakkal való kapcsolattartás szorosabbá tétele, és új szakmai tapasztalatok megszerzésének elősegítése.


M.E.


Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării