3 august 2011

Informare ANBPR






Stimati colegi,
Va transmit cateva informatii care se refera la activitati si initiative noi ale ANBPR.
*
In procesul de dezvoltare organizationala ANBPR si-a intensificat activitatea de sustinere a pregatirii profesionale a bibliotecarilor, obtinand acreditari pentru toate cursurile pe care le deruleaza. Astfel, Centru de Formare si Dezvoltare Profesionala al ANBPR (CFDP) este autorizat sa organizeze cursuri de calificare/perfectionare in meseria de bibliotecar (studii medii si studii superioare), cursuri de dezvoltare profesionala (studii medii si studii superioare), iar recent, printr-o noua acreditare, cursuri de perfectionare profesionala pentru dezvoltarea serviciilor de biblioteca.

Avand in vedere amploarea la care se defasoara procesul de formare si dezvoltare profesionala, ANBPR a infiintat din acest an, in cadrul Departamentului Operational, un compartiment destinat acestei activitati, condus de doamna Silvia Nestorescu, in calitate de coordonator de formare profesionala al ANBPR.

Pentru corecta informare a dumneavoastra, in acest moment doamna Silvia Nestorescu si-a incheiat activitatea la CPPC si lucreaza exclusiv in cadrul CFDP al ANBPR. Ca expert in formare profesionala, domnia sa vine cu o experienta relevanta, deosebit de importanta in acest domeniu si cu o echipa de formatori verificati in practica anilor anteriori, la care se adauga formatorii noi, selectati de Asociatie.


*
La propunerea colegilor de la Biblioteca Judeteana Brasov, Conferinta Nationala a ANBBR, organizata in perioada 20-21 octombrie a.c., va avea loc in Poiana Brasov.
Tema Conferintei: "Construim impreuna forta Asociatiei"
Cazare: Hotel Bradul si Hotel Poiana;

*

In urma Acordului de colaborare dintre ANBPR si Asociatia Excedo se va organiza in perioada 1-2 octombrie, la nivel national, Noaptea Bibliotecilor. Evenimentul isi propune sa promoveze mersul la bibliotecă, cititul de plăcere și nevoia de documentare, in contextul digital al anului 2011. Acest lucru implica cateva obiective: gruparea pasionatilor de carte de toate varstele printr-un eveniment dedicat: familiarizarea tinerilor studenti cu accesul in biblioteci; amplificarea legaturilor dintre bibliotetecile reale si cele virtuale și antrenarea unui numar mare de parteneri cointeresati de publicarea cartilor pe hartie si electronice.


Toate bibliotecile publice doritoare sa participe la acest eveniment sunt rugate sa se adreseze Departamentului Operational al ANBPR pentru inscriere, informatii si obtinerea de materiale promotionale, pe adresa:anbpr_ro@yahoo.com



Cu stima, 
Doina Popa
Presedinte ANBPR

Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania 
Str.Dr. Staicovici, Nr. 15, Sector 5, Bucuresti
web site: www.anbpr.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării