12 iunie 2012

Activitatile de primavara la biblioteca comunala Cefa



Bun găsit tuturor , sau mai bine-zis bun regăsit. De la Cefa , din județul Bihor doresc să vin și eu cu câteva noutăți .Vă mai amintiți de ” Școala altfel? ”. A fost o experiență nouă și pentru profesori și pentru elevi și fiecare școală a făcut săptămâna aceea ” altfel ”, cum s-a priceput mai bine. Bine-bine , veți zice dar ce legătură are cu biblioteca? Are , căci printre numeroasele activități biblioteca a fost gazda uneia dintre zilele ” scolii altfel ” . Adică , cu ajutorul profesorilor de la Școala cu clasele I-VIII din Cefa , elevii au vizionat câteva documentare despre începuturile cinematografiei , inițiativă excelentă întrucât toată lumea beneficiază de binefacerile progresului, respectiv computere , telefoane , tinerilor la plac filmele și mai ales cele în 3 D , dar puțini se întreabă , că pentru a se ajunge aici , unde și când au început toate acestea ? Au avut prilejul să vadă cu ajutorul echipamentelor Biblionet și am constatat încă o dată , dacă mai era nevoie , că tinerii sunt interesați să știe și despre aceste lucruri.

De asemenea , în 23 aprilie de Ziua Bibliotecarului , am continuat ceea ce , la noi , la Cefa a devenit tradiție și anume premierea cititorilor fideli cu diplome și cărți în cadru festiv . Inițiativa acestei activități care se derulează la noi de câțiva ani buni , îmi aparține și sunt mândră de acest lucru mai ales că am fost prima care s-a gândit să sărbătorească ” ” Ziua Bibliotecarului ” în acest mod așa că la noi în zonă i se spune activitate marca ” Lucia Bordaș ” și poate că , printre atâtea alte activități mai noi si mai ” altfel ” vi se va părea banal dar din punctul meu de vedere, cartea rămâne totuși cel mai valoros mijloc de îmbogățire a minții căci ” la început a fost cuvântul ” , după aceea a fost scrisul și abia apoi… toate cele celelalte. Asta nu înseamnă că nu apreciem așa cum se cuvine toate cele ce au urmat și m-am gândit adeseori la sponsorii noștri ,inițiatorii proiectului BLBLIONET , Bill și Melinda Gates , la generozitatea lor și m-am întrebat adeseori dacă le-a mulțumit cineva așa cum se cuvine .Eu aș dori să o fac acum , prin intermediul ANBPR si să-i asigurăm că prețuim la adevărata valoare cea ce ne-a fost oferit și că echipamentele donate prin fundația lor au ajutat mulți oameni , în foarte multe feluri. Aș fi dorit să –i aduc domnului Bill Gates un omagiu și nu știam cum așa că mi-am parolat computerele cu nu numele lui. N-ar fi trebuit s-o spun nu-i așa?

Toate cele bune tuturor , dragii mei colegi din toată țara , dragii mei apostoli pe altarul culturii , nevăzuți , neapreciați la adevărata valoare și care totuși nu renunțați , dar eu vă știu și vă simt acolo undeva și asta îmi dă și mie curaj să merg mai departe.


Cu stima
Bordaș Lucia
Bibliotecar comuna Cefa,județul Bihor.

A doua șezătoare din octombrie

 

Wikipedia

Rezultatele căutării