18 iunie 2012

Lecturi de weekend 16
Doream de mult timp sa vorbesc despre cartile care intra in categoria - Dezvoltare personala.
Le cautam si le citim pentru ca uneori avem nevoie sa intelegem de ce ni se intampla anumite lucruri, ce tipuri de mecanisme le declanseaza si mai ales cautam metode care sa atenueze dezastrele din vietile noastre.
Literatura pe acesta tema este foarte vasta studiile psihologilor si sociologilor au dus la definirea si clarificarea unor concepte care descriu si despart in felii foarte mici componentele vietii cotidiene si prezinta detaliat reactiile noastre si spectrul de emotii prin care trecem in situatiile zilnice.
Conceptul de "emotie" este asemanator celui de "timp", aparent stim ce este emotia dar daca suntem intrebati, nu putem formula un raspuns. Emotia este o experientă strict personala, greu de cuantificat in vreun fel. Numitorul comun al definitiilor,afirma că emotia este e reactie mentala constienta insotita de modificari fiziologice si de comportament.

Un concept al ultimilor 10 ani este cel de inteligenta emotionala. Cartile recomandate in prezentarea de mai jos sunt foarte valoroase si e bine sa le avem in biblioteca personala sau sa le citim cu atentie macar odata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Care este parerea ta?

Sezatoare in mai

 Se apropie finalul  anului de sez[toare la bibliotecă. Ultima întalnire în 28 iunie va fi un eveniment în care vom face o mică paradă a  mo...

Wikipedia

Rezultatele căutării