12 iulie 2013

27 iulie- Hai sa faci un “Dar din dor”

De ce este nevoie de campania de 1 zi “Dar din dor”? 
Cand moare o persoana iubita, avem senzatia amara ca nu o sa ne mai pese niciodata de nimeni si de nimic. Timpul trece si realizam ca suntem in continuare capabili sa simtim compasiune, grijă si dragoste. Si ca, in momentele in care OFERIM, ne simtim mai aproape de cel drag, mai aproape de noi si de divinitate. Omul drag va trai vesnic, prin faptele inspirate din viata sa. Generozitatea (anonima sau recunoscuta) ne face sa ne simtim mai bine. 

Invitatie

Care sunt pasii ? 
11. Intra pe IDEI DE DARURI DIN DOR si hotaraste care e binele pe care vrei si poti sa il faci sambata, 27 iulie, unui necunoscut. Ar putea fi un gest pe care persoana draga si-ar fi dorit sa il faca. 


Idei de “Dar din dor”

Nu stii cum sa faci unui om ziua mai buna? Crezi ca gesturile mici nu conteaza? Vei fi surprins(a)! Iata cateva idei de fapte bune “premeditate”! 
  •  Doneaza un obiect de gospodarie (o umbrela, un CD cu muzica buna, o undita, un joc de sah sau haine) din casa care nu iti mai foloseste dar este inca in stare buna. Ambaleaza-l ca un cadou si lasa-l acolo unde va fi gasit de cel care are nevoie mai mare de el. Ataseaza un “cartonas”.
  • Daca ai gradina sau livada, lasa un cos cu legume / fructe proaspete intr-un loc unde stii ca oamenii nu isi permit sa cumpere. Ataseaza un “cartonas”. 
  • Cumpara invitatii la un eveniment de interes larg (piesa de teatru, film la cinema) si ofera-le intamplator pe strada. Ataseaza un “cartonas”.
  • Cumpara un buchetel de flori si lasa-l intr-un loc unde frumusetea lipseste (camera dintr-un spital, de exemplu). Ataseaza un “cartonas”. 
  • Lasa o carte simpla din colectia ta la usa unei persoane care nu isi permite si poate nici nu intelege frumusetea povestilor. Ataseaza un “cartonas”. Sau doneaza mai multe carti  catre biblioteca publica.
  • Cumpara un voucher pentru masaj / spa/ infrumusetare si ofera-l intamplator pe strada unei persoane care crezi ca nu-si va permite niciodata. Ataseaza un “cartonas”. 
  • Gaseste un loc unde poti citi povesti copiilor care nu au parinti sau nu stiu sa citeasca. 
  • “Fa cinste” cu inghetata tuturor copiilor care se afla in parc la o anumita ora.
  • Lasa un bacsis generos unui ospatar despre care stii ca are o situatia familiala foarte proasta. Ataseaza un “cartonas” la nota de plata achitata.
  • Platesti o reincarcare a cartelei telefonice (suma minima) si ofera codul de reincarcare unei persoane care nu are niciodata credit si nu poate suna pe nimeni. Ataseaza un “cartonas”
  • Alege o adresa postala la intamplare si trimite acolo o scrisoare scrisa de mana cu mesaje motivationale despre viata, cu complimente si reamintiri despre valoarea fiecarei persoane in parte. 
  • Cumpara cateva fire de flori de vara, ataseaza un “cartonas” la fiecare si ofera-le pe strada trecatorilor pe care ii vezi mai tristi. 
  • Cauta o scara de bloc fara interfon, intreaba unde sta o familie cu bebelus si lasa-le la usa un pachet de scutece (sau roaga o vecina sa li-l dea cand stie ca sunt acasa). Ataseaza un “cartonas”.
  • Ofera un voucher / abonament pe o luna la o sala de sport sau la un curs de dans unei persoane alese la intamplare. Ataseaza un “cartonas”.  
  • Multi oameni nu au prea multe amintiri foto. Fa-le cateva poze, scoate-le la imprimanta color si ofera-le cadou. Ataseaza un “cartonas”.
  • Ofera o cutie de bomboane echipei de bibliotecari de la biblioteca publica din orasul tau, in semn de apreciere pentru efortul lor de a oferi aceeasi informatie de 50 de ori si de a ne instrui pensionarii in folosirea computerului. Ataseaza un “cartonas”. 
Fa o donatie in bani (minim 5 lei, 0 comision!) Asociatiei “Exista viata dupa doliu”, care va asigura servicii de sprijin psihologic gratuit pentru 1) un parinte care si-a pierdut copilul, 2) un barbat sau femeie care si-a pierdut partenerul sau 3) pentru un copil care si-a pierdut parintele sau fratele.
Sau organizeaza un mic eveniment de strangere de fonduri pentru noi! Vom aprecia foarte mult!!
22. Obtine un “cartonas” special pentru ziua de 27 iulie (cate unul pentru fiecare dar din dor pe care ti-ai propus sa il faci). Ai 2 optiuni:
   a. Printeaza acasa – aici sunt 6 cartonase (PDF). Daca ai posibilitatea sa faci mai multe, ofera si cunoscutilor tai, pe hartie simpla sau carton, alb-negru sau color. 
                       b. Mergi in saptamana 22-27 iulie  intr-una din Filialele  Bibliotecii Judetene Gheorghe Sincai-Oradea

Filiala Decebal- bulevardul Decebal nr.17

Filiala Iosia-str- Cazaban nr.57

Filiala Dacia- DAcia !06

Filiala Felix- Langa lacul cu nuferi


3

3. Sambata, 27 iulie, pune in practica ideea si lasa in urma “cartonasul” completat de mana! Fa o fotografie, daca e potrivit. 

44. Trimite-ne povestea darului din dor (fotografia, in care sa apara si “cartonasul” + o mica descriere a gestului facut si localitatea de unde esti), pe unul din aceste canale:
a. o incarci pe pagina de Facebook a Asociatiei “Exista viata dupa doliu!” sau o trimiti acolo ca Mesaj. https://www.facebook.com/doliularomani
b. Ne trimiti un email la contact@existaviatadupadoliu.ro.
… si cam asta va fi! O zi frumoasa, cu si pentru oameni frumosi! :) Vom sti unii de altii, vom duce vestea despre dorul transformat in dar si vom regasi partile bune ale vietii, care ne fac sa ne agatam (nu in zadar!) de speranta ca exista viata dupa doliu!  

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării