9 mai 2014

Fundatia Culturală de pe langă Biblioteca ”Gheorghe Sincai”: Programul de granturi de carti „BOOKS 4 YOUTH” al ...

Fundatia Culturală de pe langă Biblioteca ”Gheorghe Sincai”: Programul de granturi de carti „BOOKS 4 YOUTH” al ...: Programul   Fundatiei Mereu Aproape ...

 Bibliotecile publice bihorene deruleaza permanent programe de lectura pentru elevi si adolescenti. De foarte multe ori aceste evenimente sunt in anonimat si nu au ca finalitate o festivitate de premiere a celor mai merituosi si implicati cititori datorita lipsei mijloacelor materiale, si a imposibilitatii de a asigura cumpararea de premii pentru eveniment.

 Obiectivul acestui proiect este de a asigura  promovarea lecturii in randul tinerilor, prin sustinerea bibliotecilor publice pe care le frecventeaza de ași rasplati participantii la programele de lectura de vara.


Activităţile propuse, în ordinea în care se vor desfăşura:


1.      Lansarea invitatiei de participare  a 10 biblioteci publice la proiectul -Lecturi de vara. O biblioteca poate fi acceptata daca  inscrie  un program de lectura de vara pentru elevi sau adolescenti  care urmeaza sa fie premiat  in cadrul unei festivitati – la care reprezentantii Fundatiei sa fie invitati.
2.      Crearea de pachete de carte – fiecare pachet pentru bibliotecile publice va contine  100 de carti , care vor face obiectul premierii  cititorilor inscrisi. Repartizarea pachetelor in cele 15 locatii .
3.      Intalnire cu bibliotecarii din bibliotecile implicate pentru stabilirea modalitatilor de lucru.   La aceasta intalnire vor fi preluate pachetele de carti.
4.      Derularea programelor de lectura de vara - in 10 biblioteci publice bihorene si in Biblioteca Judeteana si in filialele ei-
5.      Organizarea festivitatilor de premiere- fiecare biblioteca va avea propria lista de castigatori.  Premierea va avea loc in centrele zonale in functie de bibliotecile inscrise in proiect in prezenta reprezentantilor Fundatiei Culturale. Evaluarea si stabilirea castigatorilor, se va face de catre biblioteca gazda.

6.      Organizarea intalnirii de evaluare a proiectului. Toate bibliotecile participante vor aduce  la  intalnirea de evaluare a proiectului, descrierea detaliata a programului de lectura implementat si premiat,   la Biblioteca Judeteana ,   la sfarsitul lui august  .
7.      Va fi editat, de catre echipa de proiect a Fundatiei Culturale ,  in format PDF un    Caiet de Programe de lectura de vara – caiet de bune practici care va contine toate programele de lectura implementate.

Pe parcursul proiectului vor avea loc activitatile de promovare.-pe blogurile individuale ale bibliotecilor, si pe blogul central al Bibliotecilor Bihorene  si al Fundatiei culturale.

La intanirile profesionale de la sfarsitul anului 2014 programul va fi prezentat tuturor bibliotecilor din retea si caietul de bune practici va fi prezentat tuturor bibliotecarilor bihorene.

Șezătoare în postul mare

  Ieri 18 aprilie 2023 a avut loc ultima ediție din aprilie a Șezătorii de la bibliotecă. In luna aprilie am avut trei întâlniri în care împ...

Wikipedia

Rezultatele căutării