11 noiembrie 2015

Comemorare Anna Marossy


Anna Marossy  fost cunoscută în rândul orădenilor pentru ardoarea cu care iubea natura şi pentru dârjnia cu care o apără. Cutreiera oraşul cu aparatul foto în buzunar şi facea fotografii ori de câte ori observa că natura este călcată în picioare. Nu s-a sfiit să le ceară autorităţilor explicaţii sau să le alarmeze atunci când era cazul.
A luptat o viaţă întreagă doar pentru natură.. A militat pentru un mediu înconjurător curat, în care un singur copac este foarte important pentru fiecare dintre noi. Lecţia pe care Ana Marossy a predat-o de nenumărate ori a fost aceea a arborelui ajuns la maturitate, care produce de-a lungul unui anotimp o cantitate de oxigen care echivalează cu cea inspirată de 10 oameni de-a lungul unui  an.
Intâlnirea de la Biblioteca Judeteană a fost organizată de Fundația Culturală De Pe Lângă Biblitoeca ”Gheorghe Șincai” iar invitațiile au fost făcute de către doamna Miorița Sateanu , prietenă și colaboratoare a doamnnei Marossy.



Au vorbit despre personalitatea doamnei Marossy, doamna profesor Hortenzia Belicciu, colegă de clasă și de cancelarie la liceul din Beiuș. Si-au amintit de calitățile de dirigintă și de formatoare de iubitori ai naturii dl Augustin Dudaș  și dl. Constantin Butișcă.
Au luat cuvântul vecine și prietene , colege doamna Iudita Călușer,  parteneri mai tineri în proiectele ecologice au vorbit dl Pul Iacobaș și dl. Orlando Balaș. Din partea primăriei  și a vorbit doamna Anca Sas .




Chiar dacă au mai fost organizate întâlniri comemorative , prezența doamnei Marossy  a atins foarte multe suflete și chiar și acum cred că s-ar găsi persoane care să-și amintească de prezența ei remarcabilă și să poată povesti ceva despre dânsa cu nostalgie.

Bihari Naplo 

Animalele prietenoase la Filiala Decebal

Joi, 21 martie 2024, am pus în "vitrină" a doua expoziție din acest an, formată din nouă desene realizate de copiii de la Grădiniț...

Wikipedia

Rezultatele căutării